Cambio autodelen

Autodelen is makkelijk, prijsvoordelig én milieubewust
In Heist-op-den-Berg kan je een Cambio-deelauto uitlenen. 

Cambio-autodelen is een eenvoudige formule waarbij op vaste standplaatsen in de stad of gemeente auto’s ter beschikking staan. Tegen een vergoeding kun je die reserveren en vrij gebruiken. Om boodschappen te doen, wat gerief te verhuizen, voor een daguitstap met je partner of gezin of voor een dienstverplaatsing. Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker die gemakkelijk terugvindt. Ideaal voor wie slechts af en toe een wagen nodig heeft.

Met Cambio heb je een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan.  Bovendien verlost cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring … Cambio neemt alles voor zijn rekening. En daar is ook je portefeuille bij gebaat.

Bovendien worden de wagens op regelmatige basis zowel buiten als binnen gepoetst, zodat je steeds met een nette wagen onderweg bent.

Een eigen wagen kost geld, ook als hij stilstaat!
Bij Cambio betaal je enkel als je de wagen gebruikt, er zijn – op het bescheiden maandelijkse abonnement na – geen vaste kosten.  Dit maakt Cambio financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt.

Benieuwd hoeveel geld je kan uitsparen door over te schakelen op Cambio-autodelen?  Neem een kijkje op de kilometerteller van je auto.  Komen er per jaar minder dan 10.000 km op de teller bij? En gebruik je de auto niet dagelijks voor bv. woon-werkverkeer? Dan ben je met Cambio goedkoper af.

Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst.  Zo kan wie slechts 7.000 km per jaar aflegt met de auto zo’n 1.100 euro op jaarbasis uitsparen.  Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3.500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2.100 euro ... per jaar!  Dit geldt natuurlijk ook voor de eventuele tweede of derde wagen in het gezin.

Benieuwd naar hoeveel jij zou kunnen besparen? Ga naar www.cambio.be en maak de vergelijking tussen wat jouw eigen wagen jou kost en wat de kosten zouden zijn bij Cambio.

Simpel als 1 2 3
In drie eenvoudige stappen krijg je toegang tot het autodeelsysteem: inschrijven (eenmalig), reserveren en rijden.

  • Inschrijven doe je via de website of per post. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een Cambio-kaart met pincode.
  • Reserveren doe je telefonisch, via de Cambio-app of via het internet, 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek.
  • Rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van Cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats. Klaar voor de volgende gebruiker.  Je hebt er verder dus geen omkijken naar.  Makkelijker kan niet.

Milieuvriendelijker
Bij de keuze van auto’s houdt Cambio rekening met de ecoscore van de wagens. De twee Cambio-wagens in Heist-op-den-Berg zijn van het type Citroën C3. 

En elke Cambio-wagen vervangt 8 tot 12 private wagens. Zo wordt meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’ kleiner.

Cambio in Heist-op-den-Berg
In Heist-op-den-Berg is er een ophaalpunt met twee deelwagens op de parking in de Leopoldlei. Bedoeling is het aanbod op termijn verder uit te breiden, naargelang de vraag.

Ook het gemeentebestuur wil optimaal gebruikmaken van de Cambio-wagens door ze in te zetten voor dienstverplaatsingen (vergaderingen, vormingen, … buitenshuis). De gemeente heeft geen eigen dienstvoertuigen en hier vormt Cambio een prima alternatief.