Mondmaskers en materiaal gevraagd!

19
maart
2020

Mondmaskers inleveren

Wij zoeken mondmaskers voor de medische hulpsector. Beschik je over medische mondmaskers? Of werk je in een praktijk (tandarts, kinesist, schoonheidsinstituut,…) die tijdelijk de deuren sluit en maskers kan missen? Breng ze dan naar het Onthaal in het gemeentehuis (Kerkplein 17), elke werkdag van 9 tot 16.30 uur. Deze zijn meer dan welkom! Respecteer bij het inleveren de persoonlijke afstand van 1,5 meter ten opzichte van onze medewerkers.

Zelf mondmaskers maken

Ben je handig en kan je zelf mondmaskers maken? Dan rekenen we op jouw hulp om de voorraad mee aan te vullen met zelfgemaakte mondmaskers. Haal je naaimachine boven en ga aan de slag! Op www.maakjemondmasker.be (aanbevolen door FOD Volksgezondheid) vind je alle info over de benodigdheden en de werkwijze. Registreer je als vrijwilliger zodat je verzekerd bent: https://www.vlaanderenvrijwilligt.be/vlaanderen-helpt/

Of materiaal aanleveren om ze te maken

Ook wie het zelf niet ziet zitten om mondmaskers te maken kan zijn steentje bijdragen! Heb je stoffen (polyester, katoen of vlies met een minimumbreedte en -lengte van 21 cm) en elastieken die gebruikt kunnen worden om mondmaskers te maken? Ook die kan je binnenbrengen bij het Onthaal in het gemeentehuis. Het Heistse Cursuscentrum gaat er dan mee aan de slag.

 

Contactinformatie