Netwerk Afgestemd Opvoeden

In onze snel veranderende wereld schudt de huidige crisis onze ankerpunten goed dooreen. De onzekerheid die over onze toekomst hangt, verplicht ons anders te kijken naar relaties, gezinnen, de maatschappij en het leven op onze aardbol in het algemeen. Waar ligt onze veerkracht en hoe zorgen we ervoor dat we onze eigen weg vinden, in verbinding met elkaar en onze planeet?

De coronacrisis zet gezinnen en professionals in onderwijs en opvoeding behoorlijk onder druk. Tot eind april bieden een aantal van onze collega’s gratis (online of telefonisch) sessies van 30 minuten aan voor korte opvang bij acute vragen of nood. Dat geldt zowel voor ouders als professionals.

Ben je ouder, pleegouder, adoptieouder, grootouder, plusouder …? Of ben je werkzaam in jeugdzorg, kinderopvang, onderwijs, jeugdwerk, opvoedingsondersteuning …?

Ben je op zoek naar duurzame antwoorden op je opvoedingsvragen?
Naar iemand die zonder oordeel meekijkt en je leert hoe discipline en een goede relatie met kinderen en jongeren hand in hand kunnen gaan?
Wil je leren voorbij het gedrag te kijken en een betere balans te vinden tussen korte termijn gedragscontrole en de langere termijn opvoedingsdoelen?

Dan kan je terecht bij een van de professionals uit ons netwerk.

Onze aanpak onderscheidt zich door de combinatie en integratie van eigentijdse modellen en methodes

Ieder van onze collega’s heeft zijn of haar eigen unieke opleidingsparcours en levenspad. Maar ze werken allemaal vanuit dezelfde grondhouding. Ze zijn allemaal gedreven door het verlangen om mee te bouwen aan de maatschappij van morgen. Ze willen jou graag helpen om het beste in jezelf en je kinderen naar boven te halen.

Je kan onze collega’s per provincie vinden op www.afgestemdopvoeden.be