Kijk eens door een andere bril!

Gepubliceerd op  vrijdag 13 januari 2023

Het lokale bestuur zet zich dagelijks in om een gevoel van samenhorigheid te creëren door burgers te informeren, sensibiliseren en stimuleren. Om de twee jaar organiseert team Gelijke Kansen een campagne om je bewust te maken van bepaalde onderwerpen. Voor de jaarcampagne van 2023 nodigen we je graag uit om ‘eens te kijken door een andere bril’!

Voor sommige Heistenaren is het een uitdaging om op een goede manier deel te nemen aan het leven: hun vrijetijd op een plezante manier invullen, mensen ontmoeten, mee zijn in een wereld waarin meer en meer zaken online gebeuren, … Door de bril van die mensen op te zetten, leer je wat hun uitdagingen juist zijn en hoe het lokale bestuur eraan werkt om drempels te verkleinen of weg te nemen.

Team Gelijke Kansen zet zich dagelijks in om van Heist-op-den-Berg een plaats te maken waar iedereen op dezelfde manier kan deelnemen aan alle onderdelen van het leven, met gelijke kansen en rechten. Zo bouwen we samen aan een Heist-op-den-Berg waar iedereen zichzelf kan zijn.

Je vindt in Heist-op-den-Berg en deelgemeenten tien brillen verspreid over verschillende locaties. Met elke bril bespreken we een bepaald thema en tonen we hoe het lokale bestuur daarmee aan de slag gaat. 

Je kan vanaf 16 januari een overzicht van waar je welke brillen vindt én een goodiebag ophalen op een van de volgende locaties: 
Gemeentehuis 
Onthaal Stationsstraat
Toerisme
Cultuurcentrum Zwaneberg

Hier vind je extra informatie