Budget(t)huis Heist-op-den-Berg

19
december
2019

In het voorjaar van 2020 organiseert team Gelijke Kansen in samenwerking met CAW Boom-Mechelen-Lier (deelwerking BudgetInZicht) en vzw Den Draai (vereniging waar armen het woord nemen) een preventieproject rond budget en schulden.

Het leven wordt steeds duurder, maar toch wil je mee zijn met de verwachtingen van de maatschappij. Je wil de laatste gadgets en/of het nieuwste snufje en je laat je verleiden tot impulsaankopen. Een woning huren of kopen, energiekosten, kopen op krediet: alles heeft zijn prijs. Maar hoeveel bedraagt die prijs?

In het Budget(t)huis maak je op een visuele en interactieve manier kennis met dagelijkse financiële en budgetgerelateerde keuzes. Je gaat van kamer naar kamer. Op het einde van de rondleiding heb je een duidelijk beeld van de inkomsten en uitgaven die je mag verwachten, afhankelijk van de keuzes die je maakte in je uitgaven. Thema’s die aan bod komen, zijn energie, reclame, voeding, telecom, omgaan met facturen en klasseren, vervoer, ...

Je kan het Budget(t)huis elke werkdag (maandag tot vrijdag) bezoeken van maandag 6 januari tot en met vrijdag 14 februari 2020. Ideaal om op een laagdrempelige manier het thema geld, armoede en schulden bespreekbaar te maken! We voorzien een halve dag per groep (max. 20 deelnemers): van 9 tot 12 uur of van 13 tot 16 uur. Het Budget(t)huis ligt in de Werftsesteenweg 14 in Heist-op-den-Berg.

Je moet vooraf inschrijven bij Yana Gysel, ygy@heist-op-den-berg.be. Vermeld de naam van de groep, contactpersoon, aantal deelnemers, voorkeursdatum en of je in de voormiddag of namiddag wilt komen. Yana neemt dan contact met je op voor verdere praktische afspraken.

Contactinformatie