Burgerbevraging

Gepubliceerd op  woensdag 8 maart 2023

Waaraan hecht jij belang in Heist-op-den-Berg? Ben je tevreden over de voorzieningen? Kan je er veilig fietsen? Zijn er genoeg activiteiten? Dat zijn enkele van de vragen uit de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid. Die bevraging peilt in elk gemeente naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s. In totaal krijgen bijna 400.000 burgers vanaf 22 maart een uitnodiging om de bevraging in te vullen, ook inwoners in Heist-op-den-Berg.

Je medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met de bevraging de kans om je mening te geven over de thema’s die in jouw gemeente belangrijk zijn. Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. 
Om je te bedanken, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro als je de vragenlijst volledig invult.

Voor meer uitleg kan je terecht op gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op die website kan je ook de resultaten van de vorige bevraging raadplegen.

Heb je na ontvangst van de brief nog vragen? Dan kan je vanaf 22 maart terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Infolijn of op gemeente-stadsmonitor@vlaanderen.be.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Banner Gemeente-stadsmonitorVlaanderen - Agentschap Binnenlands Bestuur