Wijzigingen buslijnen Heist

Gepubliceerd op  donderdag 7 december 2023

Vanaf 6 januari gaat De Lijn voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

Lijn 297 Heist-op-den-Berg - Lier

Deze lijn wordt lijnnummer 58. Ze rijdt via Koningshooikt tot aan het station van Lier maar niet meer tot Zevenbergen. Daarvoor kan je rekenen op flexvervoer.
Deze lijn stopt aan de stations van Lier, Berlaar en Heist-op-den-Berg, waar je vlot overstapt op de trein.

Lijn 511 Mechelen - Heist-op-den-Berg - Herentals

Deze bus volgt een nieuwe reisweg tussen Heist-op-den-Berg en Herentals via Wiekevorst, Morkhoven en Noorderwijk. De bus rijdt in Wiekevorst langs de L. Van Bauwelstraat, Pompoenstraat en Wiekevorstsesteenweg.
Daarmee is er terug een rechtstreekse verbinding tussen Wiekevorst en Heist-centrum!

De bus rijdt niet meer via Itegem. Wil je van Heist-centrum naar Itegem? Neem lijn 58 Heist-op-den-Berg - Lier. Wil je van Wiekevorst naar Itegem? Neem lijn 511 tot in Hallaar en stap daar over op lijn 58.

Belbus wordt flexbus

In Heist-op-den-Berg kan je rekenen op de flexbussen van De Lijn. Die vervangen vanaf 6 januari de gekende belbusjes. Op de site van De Lijn vind je een overzicht van alle haltes in Heist-op-den-Berg waar de flexbussen stoppen.

Goed om te weten:

  • Maak eenmalig een account aan bij Hoppin.
    • via de Hoppinapp 
    • via de Hoppincentrale 0800 12 2 12
  • Op tijd reserveren is belangrijk! Vraag je rit op voorhand aan.
  •  Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Dit kan de flexbus zijn, maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein.
  • Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.

Meer weten? Surf naar de website van De Lijn!  

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen.  

Check ook delijn.be/nieuwenet

Brochure

Wil je een brochure ontvangen over de wijzigingen? Dat kan! Je kan deze terugvinden aan het onthaal van het gemeentehuis, OCMW-gebouw en toerisme. Of je kan deze ook opvragen bij De Lijn. 

Ook interessant