Bezorg een Oekraïens kind een mooie vakantie!

Gepubliceerd op  donderdag 19 januari 2023

De vzw Euro-Children geeft jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Die kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen zo een jarenlange vrienden- of familieband op. Een unieke en warme levenservaring voor zowel de kinderen als voor de gastgezinnen. 

Naast enkele jongeren uit Kroatië en Slovakije, die al meer dan 20 jaar op vakantie komen, wil de vzw dit jaar voor de eerste maal een groepje kinderen uit Oekraïne ontvangen.

Die kinderen leven in een opvanghuis van de organisatie Orphans Care Center in Lviv. De kinderen zijn wezen of komen uit een moeilijke gezinssituatie. Sinds de oorlog neemt die organisatie ook kinderen op die slachtoffer zijn van de oorlog. Hun ouders zetten zich in voor de vrijheid van hun land en brengen daarom hun kinderen in veiligheid bij die organisatie.

Het zou voor die kinderen veel betekenen om eventjes weg te zijn uit een land in oorlog, gewoon even kind te zijn in een regio waar vrede heerst, waar ze warmte en gezelligheid van een gezin krijgen.

Omdat de vzw Euro-Children een nieuwe groep kinderen uitnodigt, zijn er extra gastouders nodig om die droom waar te maken.

Misschien overweeg je om gastgezin te worden? Dan mag je vrijblijvend contact opnemen met Euro-Children vzw, Kloosterstraat 141, 2660 Hoboken, 0495 67 82 37, info@euro-children.be

Meer informatie vind je op de website van VZW Euro-Children