Gloednieuwe camperparking kan eindelijk open

10
juni
2020

Samen met de opening van het nieuwe sportcomplex De Lo zou op 13 maart 2020 ook een camperlocatie beschikbaar gesteld worden in Heist-op-den-Berg. Door de coronacrisis werd de opening van het complex helaas uitgesteld. In je kot blijven was wekenlang het advies. Geen sprake van binnen sporten, maar ook niet van reizen. En dus werd de camperparking ook niet opgestart.

De Nationale Veiligheidsraad besliste om excursies van een of meerdere dagen met verblijf in België toe te staan vanaf maandag 8 juni. Voor wie graag dichtbij op vakantie gaat, komt zo natuurlijk ook het campertoerisme in de kijker. 

Alles is in gereedheid gebracht om mensen te ontvangen aan sportcomplex De Lo. Vijf ruime plaatsen zijn voorzien op het einde van de parking aan sportcomplex De Lo (Lostraat 70 A, Heist-op-den-Berg - coördinaten 51.063492, 4.734956) rustig gelegen met zicht op groene omliggende velden. Volgende voorzieningen zijn beschikbaar:

  • Water bijvullen
  • Afvalwater lozen
  • Afvalcontainer
  • Chemisch toilet
  • Elektrische oplaadpunten voor fietsen, maar geen elektriciteit voor de camper zelf. 
  • Er is geen wasgelegenheid of toilet

Campers mogen er gratis staan. De parkeerduur is maximaal 48 uren. Er is ook een reglement ter plaatse dat duidelijk aangeeft wat mag en wat niet.

Het campertoerisme zit al enige tijd in de lift. De coronacrisis heeft nog meer mensen doen beslissen om hun vakantie toch wat dichter bij huis te zoeken. Met deze camperparking speelt onze gemeente daarop in en wordt een extra stap gezet in het toeristische beleid.

Contactinformatie