Hoe je laten vaccineren na weigering of annulatie

15
juli
2021

Ik heb mijn eerste afspraak geannuleerd 
Als je je eerste afspraak voor vaccinatie geannuleerd hebt, dan ontvang je automatisch een nieuwe uitnodiging op een later tijdstip. Ook als je niets met je uitnodiging hebt gedaan en niet bent gekomen voor je vaccinatie, word je automatisch nogmaals uitgenodigd. 

Wil je toch sneller aan de beurt komen? Schrijf je dan in op de reservelijst van QVAX. In dat geval zal je via mail en sms een bericht krijgen wanneer er een plaats is vrijgekomen. Wanneer je dit bericht ontvangt, zal je dit voor een bepaald tijdstip moeten bevestigen. 

Ik heb mijn vaccinatie geweigerd 
Heb je je uitnodiging voor vaccinatie geweigerd, dan word je niet automatisch opnieuw opgeroepen. Sinds 1 juli kan je via QVAX aangeven dat je nu wel gevaccineerd wil worden, nadat je eerder de vaccinatie geweigerd hebt. Dat heet de ‘reactivatie voor COVID-19 vaccinatie’. Je reactiveert je vaccinatiecode, die je eerder had gedeactiveerd door het vaccin te weigeren.  

Zodra je dat gedaan hebt, kom je opnieuw in de rij om een brief te ontvangen met uitnodiging voor vaccinatie en kan je opnieuw via QVAX opgeroepen worden als reserve. 

Meer informatie over QVAX vind je op www.laatjevaccineren.be