Heropstart Heistse zondagmarkt

29
april
2021

Nu een deel van de verstrengde maatregelen ten einde zijn, kan de zondagsmarkt opnieuw georganiseerd worden vanaf 9 mei. Het gaat om een afgeslankte versie waarbij enkel vaste standhouders een plaatsje krijgen. Particulieren kunnen er momenteel niet terecht met hun spullen.

Verder zijn de geldende coronamaatregelen van toepassing. Dat betekent dat bezoekers maximaal met twee komen winkelen, een mondneusmasker dragen, de handen ontsmetten bij aankomst, de looprichting volgen en de nodige 1,5 meter afstand bewaren ten opzichte van andere marktbezoekers. Er zijn ook een beperkt aantal bezoekers mogelijk en je bezoek aan de niet-klassieke rommelmarkt is ook beperkt in tijd. 

De markt wordt opgesteld in de Eugeen Woutersstraat (tussen Binnenweg en Cederstraat), Cederstraat (tussen Eugeen Woutersstraat en Neerweg), Neerweg (tussen Cederstraat en Binnenweg), Binnenweg (tussen Bergstraat en Eugeen Woutersstraat) en Noordstraat (tussen Eugeen Woutersstraat en Averegtenlaan). In die wandelrichting wordt een éénrichtingsparcours ingesteld. 

Tijdens de markt is er geen verkeer toegelaten in deze straten en geldt er ook een parkeerverbod langs beide zijden van/op de rijbaan van 7 tot 14 uur. Parkeerovertreders die de veiligheidsperimeter hinderen of belemmeren, zullen door de politie weggetakeld worden.
De Theofiel De Biestraat, Lodewijk Smitsstraat en ‘t Swaenenerf vallen binnen het marktterrein. Daar geldt geen parkeerverbod, maar moet je wel rekening houden met het feit dat er geen verkeer is toegelaten.

Je vindt rechts op deze pagina een plannetje van de verkeerssituatie.

Bezoekers van de markt die met de wagen komen, kunnen gebruikmaken van de randparkings. De meest aangewezen parking is parking Vlinderstraat. Dat is een van de meest nabije en grote parkings. Je komt van daaruit ook op de markt aan via de Molenstraat, een mooie ruime zone voor het geval je even moet wachten. Verder zijn er de parkings nabij het station, parking Molenstraat met ingang aan Neerweg, parking Cultuurcentrum met ingang langs Kattestraat en parking Hof Van Riemenstraat. Op al die parkings mag je gratis en voor onbepaalde tijd (maximaal 24 uur) parkeren.

Contactinformatie