Heropstart Heistse zondagmarkt

4
september
2020

Nu de provinciale verstrengde maatregelen ten einde zijn, kan de zondagmarkt opnieuw georganiseerd worden, met toepassingen van de nog geldende coronamaatregelen. 
Dat betekent dat bezoekers maximaal met twee komen winkelen, een mondneusmasker dragen, de handen ontsmetten bij aankomst, de looprichting volgen en de nodige afstand bewaren ten opzichte van andere marktbezoekers.

De markt wordt opgesteld in de Eugeen Woutersstraat (tussen Binnenweg en Cederstraat), Cederstraat (tussen Eugeen Woutersstraat en Neerweg), Neerweg (tussen Cederstraat en Binnenweg), Binnenweg (tussen Bergstraat en Eugeen Woutersstraat) en Noordstraat (tussen Eugeen Woutersstraat en Averegtenlaan). In die wandelrichting wordt een éénrichtingsparcoursingesteld. 
Tijdens de markt is er geen verkeer toegelaten in deze straten en geldt er ook een parkeerverbod langs beide zijden van/op de rijbaan van 7 tot 14 uur. Parkeerovertreders die de veiligheidsperimeter hinderen of belemmeren, zullen door de politie weggetakeld worden.
De Theofiel De Biestraat, Lodewijk Smitsstraat en ‘t Swaenenerf vallen binnen het marktterrein. Daar geldt geen parkeerverbod, maar moet je wel rekening houden met het feit dat er geen verkeer is toegelaten.
Je vindt rechts op deze pagina een plannetje van de verkeerssituatie.

Bezoekers van de markt die met de wagen komen, kunnen gebruikmaken van de randparkings. De meest aangewezen parking is parking Vlinderstraat. Dat is een van de meest nabije en grote parkings. Je komt van daaruit ook op de markt aan via de Molenstraat, een mooie ruime zone voor het geval je even moet wachten. Verder zijn er de parkings nabij het station, parking Molenstraat met ingang aan Neerweg, parking Cultuurcentrum met ingang langs Kattestraat en parking Hof Van Riemenstraat.
Op al die parkings mag je gratis en voor onbepaalde tijd (maximaal 24 uur) parkeren.

Contactinformatie