Woonschakel Berg & Nete van start

Gepubliceerd op  maandag 4 september 2023

Afgelopen zomer ging in Heist-op-den-Berg, Berlaar, Nijlen en Putte de nieuwe woonmaatschappij Woonschakel Berg & Nete (WS BEN) van start; een fusie tussen de maatschappij voor Huisvesting Kanton Heist-op-den-Berg en Sociaal Verhuurkantoor Onderdak. Zij werken vanaf nu samen.

Hun doel is om sociaal huren en kopen of verhuren en verkopen in deze vier gemeenten zo gemakkelijk mogelijk te maken. En hét aanspreekpunt voor sociaal wonen te zijn voor iedereen: dus voor eigenaars, kandidaten, OCMW’s, gemeentes, begeleidingsdiensten en andere mogelijke externe partners.

We hebben een babbel met Anja Schoeters, directeur van de nieuwe woonmaatschappij. 

Als je Berg en Nete afkort, kom je tot BEN, Bijna EnergieNeutraal. We staan voor kwalitatieve sociale woningen, die binnen de klimaatdoelstellingen 2050 passen.

lees hier het uitgebreide interview

    

Meer weten?

Neem dan rechtstreeks contact op met de woonmaatschappij

Woonschakel Berg & Nete
Plantijnlaan 2
2220 Heist-op-den-Berg
015 24 71 86
info@wsben.vlaanderen
www.woonschakelbergennete.be 

    

Gezocht: panden of gronden voor sociaal wonen

Komt je ouderlijke huis leeg te staan en wil je het niet meteen wegdoen, maar wil je ook geen leegstand? Of heb je een pand dat je wilt verhuren zonder zorgen? Bied je woning dan aan voor sociale verhuur. Wij geven je met zekerheid huurinkomsten per periode van 9 jaar. En je krijgt je woning terug in de originele staat, behalve normale slijtage. 

We staan voor een goede kwaliteit van wonen, dus we huren alleen panden die in orde zijn. We doen waar mogelijk suggesties voor premies en hoe je je EPC-label kan verbeteren. Doordat je je woning voor sociale verhuur beschikbaar stelt, heb je bovendien recht op een lager btw-tarief en een voordeeltarief voor de registratie.