Jobbeurs voor leerlingen secundaire scholen

Gepubliceerd op  donderdag 8 februari 2024

Heist-op-den-Berg organiseerde op 8 februari in samenwerking met alle Heistse secundaire scholen en de Heistse werkgeversorganisaties Voka, Unizo en Horeca Zuiderkempen een allereerste Jobbeurs. Op die beurs zochten laatstejaarstudenten en bedrijven elkaar op voor een sollicitatiegesprek. Elke leerling kon tijdens één lesuur solliciteren bij twee tot vier bedrijven. Vooraf leerden ze motivatiebrieven en cv’s schrijven.
De studenten duidden vooraf aan welke bedrijven zij verkozen en bedrijven lieten weten in welke studierichtingen ze vooral interesse hadden. Zo werd het veel meer dan een sollicitatietraining. Leerlingen kregen de kans om echte praktijkervaring op te doen, en dat bij lokale bedrijven

Het lokale bestuur organiseerde deze jobbeurs in het kader van het werkgelegenheidsbeleid. Daarin gaat speciale aandacht naar het verminderen van jeugdwerkloosheid en het bevorderen van veerkrachtige ondernemingen in een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Heist-op-den-Berg ondertekende eerder al samen met de lokale besturen van Berlaar en Nijlen een samenwerkingsovereenkomst met VDAB.

Meer jongeren aan de slag

In Heist-op-den-Berg waren er eind vorig jaar 995 werkzoekenden zonder werk. 16% onder hen waren jonger dan 25 jaar. 52% van die jongeren waren laaggeschoold en hebben de schoolbanken dus verlaten zonder een diploma van het secundair onderwijs.  

Veel jongeren zijn onvoldoende voorbereid als ze op de arbeidsmarkt komen. Vaak weten ze te weinig over de kansen die er zijn. Welke opleidingen geven goede kansen op werk? Welke bedrijven zijn er in onze gemeente? Welke profielen zoeken ze? Wat zijn knelpuntberoepen? Welke opleidingen leiden naar zulke beroepen? Het onderwijs heeft een grote rol om de studenten voor te bereiden en zo mee de jeugdwerkloosheid aan te pakken. 

Veerkrachtige ondernemingen 

Een belangrijk aspect van de sollicitatiebeurs is het aanpakken van het onevenwicht tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. In Heist-op-den-Berg ervaren werkgevers moeite om vacatures in te vullen, terwijl er tegelijk nog werkzoekenden zijn. Profielen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kansen geven en investeren in opleidingen op de werkvloer kan een oplossing zijn. 
Het overlegplatform met de Heistse secundaire scholen en lokale werkgeversorganisaties is opgericht om die kloof te dichten.

Jobbeurs als pedagogisch project

De jobbeurs is bedoeld om elke laatstejaarsstudent in Heist te laten kennismaken met lokale bedrijven en voor te bereiden op hun debuut op de arbeidsmarkt, of het nu gaat om een vaste baan, een studentenjob of werkplekleren.

Het project bestond uit verschillende onderdelen:

  • Sollicitatietraining: voorafgaand aan de beurs kregen de leerlingen een grondige theoretische voorbereiding. Ze leerden hoe ze hun vaardigheden effectief kunnen presenteren aan potentiële werkgevers.
  • Opdracht: leerlingen dienden hun cv en motivatiebrief in als reactie op de beschikbare vacatures.
  • Jobbeurs: voor elke leerling duurde de beurs één lesuur. Ze solliciteerden bij twee tot vier bedrijven. De studenten duidden vooraf aan welke bedrijven zij verkozen en bedrijven lieten weten in welke studie-richtingen ze vooral interesse hadden.
  • Evaluatie: de deelnemende bedrijven gaven de sollicitanten constructieve feedback over hun cv en sollicitatiemail, hun presentatie en voorstelling, hun motivatie en voorbereiding, ...
  • Opvolging: leerlingen die geïnteresseerd zijn, kunnen na de beurs opnieuw contact opnemen met een bedrijf voor verdere sollicitaties, of het nu gaat om vaste jobs, vakantiewerk of stageplaatsen. Ook krijgen ze de mogelijkheid om contacten te leggen voor toekomstige eindwerkprojecten.

Win-win voor alle betrokken partijen

De jobbeurs biedt voordelen zowel voor scholen, studenten als bedrijven. Scholen voldoen aan het leerplan, werken samen met bedrijven en profileren de school. Leerlingen worden beter voorbereid op de arbeidsmarkt, krijgen realistische praktijkoefeningen en ontvangen waardevolle feedback. Bedrijven hebben de mogelijkheid om te netwerken met scholen, bekendheid te vergroten en vacatures in te vullen met lokaal talent.

Ook het lokale bestuur zelf stond trouwens op de Jobbeurs!