Juul’s Jazz Box

Gepubliceerd op  donderdag 8 februari 2024

Op 4 februari lanceerden het lokale bestuur (stuurgroep collectie Juul Anthonissen) en Hnita Jazz Club Juul’s Jazz Box. Dat is een digitale jukebox waaruit jazzliefhebbers platen en cd’s kunnen beluisteren uit de omvangrijke collectie van Juul Anthonissen, goed voor zo’n 25.000 stuks. Juuls kinderen Marijke en Peter hebben alvast de eerste 120 cd’s uitgekozen. De komende jaren zullen vrijwilligers helpen om die selectie aan te vullen. 

De luisteraar wordt meegenomen in de muzikale wereld van Juul. Hij had een heel brede interesse in stijlen en periodes. Van Big Bill Broonzy en Harry James tot Joe Zawinul, Joshua Redman en Brussels Jazz Orchestra - de selectie weerspiegelt Juuls diverse smaak. Onder de gekozen artiesten bevinden zich iconen als Django Reinhardt, Duke Ellington, John Coltrane, Miles Davis, Quincy Jones en Ella Fitzgerald, stuk voor stuk artiesten die een cruciale rol op het internationale toneel hebben gespeeld.
Daarnaast bevat de lijst artiesten die de jazzscene in Heist-op-den-Berg hebben beïnvloed of waarmee Juul een speciale connectie had, zoals Clark Terry, Chet Baker, Charles Mingus, Toots Thielemans, Betty Carter en Hank Mobley.

De Hnita Jazz Club is dé plek bij uitstek om het rijke Heistse jazzverleden en de invloed van Juul te herbeleven. Het vormt het sfeervolle decor voor Juul’s Jazz Box. Je kan de box uitproberen tijdens de openingsuren van het Hnita-Café, Lostraat 106. Muziekliefhebbers kunnen samen luisteren in het café, maar ook individueel via koptelefoon.