Laat je vaccineren!

13
januari
2021

Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan verhinderen dat je ernstig ziek wordt en kan levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten! Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Woonzorgcentra en zorgpersoneel
In de eerste fase worden de bewoners en het personeel van woonzorgcentra ingeënt. Daarna komen de andere collectieve zorginstellingen en hun vrijwilligers aan bod. Vervolgens is het aan de zorgmedewerkers van de ziekenhuizen en de eerstelijnsgezondheidszorg. Daarna komt het niet-medische personeel van de ziekenhuizen en de zorginstellingen aan de beurt.

65-plussers, risicopatiënten en essentiële beroepen
In een tweede fase krijgen alle 65-plussers een vaccinatie. Daarop volgen de mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Ook mensen met essentiële beroepen komen aan de beurt (bv. brandweer en politie). Wie dat precies zijn, moet nog worden bepaald.

Rest van de bevolking
In een derde fase, wanneer er veel vaccins geleverd zijn, komt de rest van de volwassen bevolking aan de beurt.

Meer info op www.laatjevaccineren.be.

'Goede gezondheid' is een van de zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. Die Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn bepaald door de Verenigde Naties, maar kwamen er door en voor iedereen. Ook jij kan eraan bijdragen.

Meer informatie: www.heist-op-den-berg.be/duurzame-ontwikkelingsdoelen.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen