Medische zorg

11
februari
2021

Waar kan je in onze regio terecht voor welk medisch probleem en wat houden de coronamaatregelen daar in?

Huisarts
Met medische vragen en problemen kan je in eerste instantie terecht bij je huisarts. Je maakt bij voorkeur een afspraak.

Wat met corona?
Heb je symptomen die kunnen wijzen op corona, neem dan eerst telefonisch contact op met je huisarts. Je huisarts zal je dan laten weten waar en wanneer je terechtkan.

Huisartsenwachtpost
Bij dringende medische problemen tijdens het weekend of op een feestdag kan je bij de huisartsenwachtpost terecht. Die behandelt patiënten uit Heist-op-den-Berg, Putte, Rijmenam, O.L.V.-Waver, Keerbergen, Tremelo, Begijnendijk, Gelrode, Hulshout, Herselt en Heultje en bevindt zich in de Mechelsesteenweg 70 in Heist-op-den-Berg.

De wachtdienst is er om mensen te helpen met dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot na het weekend (bv. letsels na ongeval, hechten van snijwonden, verstuiking, plotse allergische reacties, hartklachten, ademhalingsproblemen, …). Zaken zoals het voorschrijven van chronische medicatie, invullen van sportattesten, geven van vaccinaties, … die makkelijk tijdens de week bij de huisarts kunnen gebeuren, worden niet uitgevoerd in de wachtpost. Op weekdagen is de huisartsenwachtpost niet open, dan kom je via hetzelfde telefoonnummer terecht bij de huisarts van wacht.

Wat met corona?
De huisartsenwachtpost in Heist-op-den-Berg werkt omwille van mogelijk besmettingsgevaar met het COVID-19-virus enkel nog met gesloten deuren en uitsluitend na telefonische afspraak.
Maak een afspraak op 0900 200 02. Hou je rijksregisternummer bij de hand.
Er is een team van artsen aanwezig om je snel te helpen. Dringende zaken krijgen voorrang (hevige bloeding, breuk, vermoeden van hartinfarct, …). Huisbezoeken vinden plaats als ze medisch echt nodig zijn of als je je niet kan verplaatsen. Meer info op www.wachtpostheist.be.

Spoed
Naar een spoeddienst ga je voor levensbedreigende aandoeningen: beroertes, zware breuken, hartinfarcten, slagaderlijke bloedingen, grote brandwonden, ... en wanneer je vermoedt dat een directe opname vereist is. De vier meest nabijgelegen ziekenhuizen met een spoeddienst voor onze wachtzone zijn:

  • Imeldaziekenhuis, Imeldalaan 9, 2820 Bonheiden
  • Heilig Hartziekenhuis Lier, Mechelsestraat 24, 2500 Lier
  • AZ Herentals, Nederrij 133, 2200 Herentals
  • AZ Sint-Maarten, Liersesteenweg 435, 2800 Mechelen

Wat met corona?
Volg de richtlijnen die aan de ingang van de spoeddienst zijn aangegeven.

'Een goede gezondheid' is een van de zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. Die Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn bepaald door de Verenigde Naties, maar kwamen er door en voor iedereen. Ook jij kan eraan bijdragen. Meer informatie: www.heist-op-den-berg.be/duurzame-ontwikkelingsdoelen.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Contactinformatie