Mijn VerbouwLening

Gepubliceerd op  maandag 20 november 2023

Nu de winter voor de deur staat, droom je misschien van meer wooncomfort én lagere energiekosten. Mijn VerbouwLening kan je daarbij helpen.

Een goed geïsoleerde woning is een eerste stap naar een energiezuinige woning. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat via het dak, de muren en de vloer. Isoleren, maar ook ramen met hoogrendementsglas verhogen het comfort in je woning en zorgen voor een aanzienlijk lager energieverbruik.

Mijn VerbouwLening is een initiatief van de Vlaamse Overheid waarmee je renovatiewerken kan financieren. Naast isolatiewerken kan je ook lenen voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, binnenrenovatie of het veilig maken van de elektriciteit, …
Op www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwlening vind je de hele lijst van renovatiewerken die in aanmerking komen.

Op dit moment bedraagt de rentevoet 2,25% voor de totale looptijd van de lening. Dat is een korting van 3% op de wettelijke rentevoet. Begin 2024 zal de rentevoet terug aangepast worden, in functie van de wettelijke rentevoet. Wacht dus niet langer om een aanvraag in te dienen!

Goed om te weten dat: 

  • je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen
  • je maximaal 60.000 euro kan lenen aan de hand van goedgekeurde offertes
  • de looptijd van de lening maximaal 25 jaar bedraagt
  • je geen dossierkosten betaalt.

Hulp nodig bij je aanvraag? 

Maak dan zo snel mogelijk je afspraak in het woon- en energieloket.

  • Je kan telefonisch een afspraak maken tijdens de openingsuren van loket Bouw en Milieu op 015 46 14 00. Dat is op maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en op maandagnamiddag van 13.30 tot 16 uur.
  • Op andere momenten kan dat via team Onthaal op 015 46 10 00. Die zijn elke weekdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 16 uur, op maandag tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur.

Meer info: 014 53 53 00 of www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwlening