Werken Herentalsesteenweg

Gepubliceerd op  maandag 15 april 2024

Op maandag 18 maart startte de aannemer met nutswerken in de Herentalsesteenweg, tussen de Grote Nete en Hulshoutsesteenweg. Deze werken duren tot midden mei.
Op 15 mei starten de nutswerken ter hoogte van het kruispunt Herentalsesesteenweg - Hulshoutsesteenweg - Wiekevorstsesteenweg. Het kruispunt is onderbroken voor het verkeer. Fietsers kunnen door. 

Fase 1

Op maandag 18 maart startte de aannemer met nutswerken ter hoogte van de Herentalsesteenweg, tussen de Grote Nete en Hulshoutsesteenweg. In de bestaande gracht naast het fietspad zal een nieuwe waterleiding worden aangelegd. Daarnaast komt er ook een nieuwe waterleiding onder de Grote Nete.

Deze werken kaderen in de weg- en rioleringswerken voor de verbindingsriolering Bruggeneinde (VBR Bruggeneinde) die vermoedelijk in het voorjaar van 2025 zullen starten.

Verkeersmaatregelen en hinder
Voor deze nutswerken moet één rijbaan volledig worden ingenomen. Tijdens de duur van deze werken geldt er enkelrichting vanuit Hulshout richting Heist-op-den-Berg. Het verkeer komende van Heist-op-den-Berg moet een omleiding volgen via L.Carréstraat - Nieuwendijk - Krombeekweg. De Lijn zal ook deze omleiding volgen voor buslijn 510. 
Fietsers zullen in beide richtingen kunnen rijden. 

Duur van de werken
De werken zullen vermoedelijk twee maanden duren, onder voorbehoud van werf- en weeromstandigheden.

Wegenwerken gaan vaak gepaard met hinder voor omwonenden en weggebruikers. Als wegbeheerder kunnen we die hinder niet helemaal vermijden, maar trachten we het te beperken.

Afvalophalingen
De afvalophalingen tijdens de werken gaan door zoals voorzien. Alle afval wordt opgehaald op de normale ophaaldagen.

Fase 2 

Op 15 mei (afhankelijk van de weersomstandigheden) start de aannemer met de nutswerken ter hoogte van het kruispunt Herentalsesteenweg/Hulshoutsesteenweg/Wiekevorstsesteenweg tot Maalhofdijk.

Verkeersmaatregelen en hinder
Op het kruispunt worden de rijweg en het fietspad opgebroken om nieuwe leidingen te kunnen aanleggen. Tijdens de duur van deze werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de werfzone (uitgezonderd fietsers).  

Omleidingen

  • Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Kruisstraat/Itegemseweg/Nieuwendijk/Hallaarstraat/L. Carréstraat/Broekstraat
  • +3.5 ton volgt een omleiding via de Witte Gracht/Lossing/Industriepark/Kerkstraat/Ijzerenweg en N15
  • Fietsers kunnen tijdens de werken nog door, maar voor hen voorzien we een alternatief via de Haagstraat en Buntstraat
  • Om het sluipverkeer via Hoefstraat en Buntstraat te verhinderen, worden deze straten geknipt. Enkel fietsers kunnen nog door.  

Duur van de werken
Deze werken duren vermoedelijk tot aan het bouwverlof (15 juli 2024), onder voorbehoud van gunstige werf- en weeromstandigheden. Na het bouwverlof zal de aannemer zijn werken verderzetten richting Wiekevorst. Hierover volgt op een later tijdstip nog meer informatie.

Afvalophalingen
De afvalophalingen tijdens de werken gaan door zoals voorzien. Alle afval wordt opgehaald op de normale ophaaldagen. Voor de mensen die wonen in de werfzone vragen we om duidelijk jullie huisnummer te vermelden op de afvalbakken. Mogelijks worden ze door de aannemer verzameld zodat ze bereikbaar blijven voor de afvalophalingen.

Documenten