Onderhoudswerken Heistse Hoekstraat

8
juli
2021

Het wegdek van de Heistse Hoekstraat vertoont enkele gebreken. Op sommige plaatsen zijn er barsten. Grondige onderhoudswerken zijn dus noodzakelijk.

Op zaterdag 31 juli start de aannemer met het beuken (= spanningsvrij maken) van enkele betonplaten. Dit kan plaatselijk voor geluidsoverlast zorgen. 
Op dinsdag 17 augustus wordt het kruispunt Heistse Hoekstraat met Schaliehoevestraat opnieuw opengesteld. Dan geldt er opnieuw een tonnagebeperking in de Schaliehoevestraat. 

De eigenlijke werken starten begin augustus 2021 en zijn vermoedelijk afgerond eind november 2021. 

Welke werken? 
Eerder werden op sommige plaatsen al een aantal betonplaten vernieuwd. Nu zullen andere betonplaten op een kwaliteitsvolle manier vernieuwd worden, over de volledige breedte van de rijbaan.

Waar?
De werken in de Heistse Hoekstraat vinden plaats vanaf het kruispunt met de Schaliehoevestraat tot aan het kruispunt met de Kleine Langveldstraat. De werken verlopen in verschillende fases. Op die manier willen we de toegankelijkheid van de bedrijven in de projectzone maximaal garanderen.

Omleiding
De omleiding voor het doorgaand verkeer loopt via de Wouwerstraat. De Heistse Hoekstraat blijft bereikbaar voor plaatselijk verkeer. Tijdens de werken is hier maar één rijbaan toegankelijk. Daar geldt enkelrichting, in de richting van de Liersesteenweg.

Vooraankondigingsborden worden geplaatst zodat de werken op tijd worden aangegeven.

Contactinformatie