Positief opvoeden van jonge tieners

8
november
2019

Kleine kinderen worden groot. Als ouder weet je het soms niet meer als het gedrag van je zoon of dochter plots verandert.

Huis van het Kind organiseert een gratis vormingsreeks voor ouders en andere opvoeders van kinderen tussen 12 en 16 jaar. Opvoedingsdeskundige Marianne Mariën neemt ons in drie sessies mee in een positieve aanpak van de tienertijd. 

Sessie 1: je tiener stimuleren tot verantwoordelijkheid
Hoe kunnen we tieners aanmoedigen om mee beslissingen te nemen? Hoe leren we hen zich respectvol en attent te gedragen? Gezond te leven? Assertief te zijn? 

Sessie 2: je tiener stimuleren tot zelfstandigheid
Het is vaak moeilijk te weten wat tieners interessant vinden en welke vaardigheden ze later nodig hebben om werk te vinden. Tieners stimuleren om probleemoplossende vaardigheden uit te bouwen en zelfdiscipline te ontwikkelen: hoe doe je dat? 

Sessie 3: je tiener helpen om sociaal te zijn
Hoe kan je je tiener helpen om positieve contacten te leggen met groepen en individuen buiten het gezin en de school? Vaardigheden als vooruit leren plannen, afspraken nakomen en contacten onderhouden komen aan bod. 

Praktisch
Woensdag 27 november, 4 december en 11 december van 19.30 tot 22.30 uur in CC Zwaneberg, Blauwe zaal. Deze vormingsreeks is gratis, maar je moet wel op voorhand inschrijven.

Contactinformatie