Premies voor vochtproblemen

Gepubliceerd op  dinsdag 6 februari 2024

In de afgelopen maanden is er veel meer regen gevallen dan gemiddeld. Dat is goed voor het grondwaterniveau, maar soms problematisch voor vochtige kelders en muren. Wist je dat er voor die problemen premies zijn?

Zo kan je een Mijn VerbouwPremie krijgen wanneer je de buitenmuren tegen optrekkend vocht behandelt. Dat kan door het aanbrengen van een waterkerende laag of door injectie met producten die de muur waterdicht maken.

Bij die werkzaamheden moet ook voldoende isolatie worden aangebracht.
Heb je al voldoende geïsoleerd? Dan moet je dat bewijzen aan de hand van facturen, een bewijs van een eerdere premie-aanvraag of een EPC.

Heb je last van water in de kelder? Dan kan je een Mijn VerbouwPremie krijgen voor het behandelen van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht. Ook dat moet je combineren met het plaatsen van voldoende isolatie.

Kijk voor de voorwaarden op www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwpremie.

Die werken komen onder dezelfde voorwaarden ook in aanmerking voor een Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro. Kijk daarvoor op www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwlening

Hulp bij aanvragen?
Wil je hulp bij het aanvragen van deze of andere premies of leningen? Maak een afspraak bij het woon- en energieloket: 015 46 14 00 of leefomgeving@heist-op-den-berg.be.

Duurzaam Wonen logo
logo Energiehuis Kempen