Heist krijgt sportlabel van Sport Vlaanderen

Gepubliceerd op  vrijdag 8 september 2023

Op vrijdag 8 september kreeg het lokale bestuur het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen.
Dat label erkent de inzet van het lokale bestuur voor de gezondheid van medewerkers, met nadruk op sport en beweging.

Sport Vlaanderen geeft het label op basis van zeven criteria. De aanwezigheid van een geïntegreerd sport- en beweegbeleid is van belang, evenals een werking met sportambassadeurs, de organisatie en de promotie van sport- en beweeginitiatieven bij de medewerkers en initiatieven rond woon-werkverkeer. Voor Heist-op-den-Berg was de evaluatie positief!

Blikvanger: project ‘t Zal Welzijn 

Dit project investeert in het welzijn van de medewerkers van het lokale bestuur op mentaal, fysiek en sociaal vlak. Dat gaat van personeelsvoordelen om te sporten en in de bibliotheek, over een sportaanbod tijdens en na de werkuren, fietsleasing, toegang tot het online-leerplatform Good Habitz, tot de organisatie van sociale netwerkmomenten.

Het project gaat dus veel verder dan enkel het fysieke welzijn waarbij sporten en bewegen centraal staan. Voor een lichamelijke gezondheid van onze medewerkers zetten we in op fietsleasing. Daarmee willen we niet alleen duurzamere woonwerkverplaatsing realiseren, maar ook meer nadruk leggen op bewegen.

Daarnaast organiseren we allerlei beweeginitiatieven die voor, tijdens of na het werk plaatsvinden. Het uiteindelijke doel is een duurzame gedragsverandering en productievere, gezondere, energiekere en gelukkigere medewerkers.

In het najaar plannen we nog een initiatiereeks ‘Just Boxing’. Verder gaan we, in samenwerking met Sportoase, onze medewerkers klaarstomen met een Start-to-run. Doel: deelname aan de Antwerp 10 Miles op zondag 21 april 2024.

Label Sportbedrijf Vlaanderen in handen van medewerkersTeam Sport en Jeugd ontvangt het label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen