Steun jeugduitwisseling Bergrivier

Gepubliceerd op  woensdag 18 januari 2023

Tijdens de paasvakantie zullen tien leerlingen van Heistse scholen naar Bergrivier reizen om daar de Zuid-Afrikaanse jongeren en cultuur te leren kennen. Ze verblijven in gastgezinnen, gaan samen naar school en doen verschillende leuke en interessante groepsactiviteiten.

De stedenband met Bergrivier gaat terug tot in 2015. Beide gemeenten werken samen rond diverse thema’s. De ondersteuning van elkaars jeugdwerking is daar één van. Elk jaar ontmoeten tien jongeren uit beide gemeenten elkaar in België of in Zuid-Afrika, met een onderbreking tijdens de coronacrisis. Zo was er al een uitwisseling in 2018 en 2019. En dit jaar kijken de jongeren dus uit naar een nieuwe ontmoeting!

Om fondsen te werven organiseren ze enkele activiteiten in samenwerking met het lokale bestuur. 

Comedy Night

Op 8 februari is er om 19 uur een Comedy Night in Cultuurcentrum Zwaneberg. Na een pauze van zes jaar staat comedian Nigel Williams weer op de planken, samen met Gery La Boule. Laat je lachspieren werken ten voordele van de uitwisseling en boek nu al je tickets!

Spaghettiavond

Op 11 februari kan je om 17 of om 19 uur genieten van een heerlijke pasta in Sint-Lambertusinstituut, Kerkplein 14. Je kan tot 2 februari online inschrijven

Meer informatie over de jeugduitwisseling met Bergrivier?

Meer informatie over de stedenband met Bergrivier?

Downloads