Lenteschoonmaak!

14
maart
2019

Ook dit jaar organiseert Mooimakers de Grote Lenteschoonmaak! Samen met duizenden vrijwilligers worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad mooi te maken.

Mooimakers ondersteunt van 16 tot 31 maart 2019 alle lokale initiatieven met een grootse communicatiecampagne en opruimmateriaal.

Doe ook mee!
Om je opruimactie in de verf te zetten, biedt Mooimakers een leuk en uitgebreid communicatiepakket aan waaruit je inspiratie kan halen voor je eigen magazines, website, Facebook enz. Je kan de bestanden downloaden in de webwinkel.

Via de webshop kan je ook opruimmateriaal (handschoenen, grijpers, fluovesten) gratis bestellen. Voor kleine hoeveelheden en vuilzakken kan je ook terecht bij het gemeentelijke team Milieu (gegevens onderaan).

Wie zwerfvuil inzamelt, mag team Milieu laten weten waar het ingezamelde afval verzameld is. De medewerkers van Openbaar Domein halen dit dan op. Sorteer het afval in pmd en restafval. De pmd-zakken kunnen met de gewone huis-aan-huisophaling worden meegegeven.

Wat doen de anderen?
Wil je graag meedoen met een opruimactie in de buurt? Bekijk de kalender en ontdek de initiatieven in jouw buurt.

Meer info
mooimakers.be/lenteschoonmaak-2019

Contactinformatie