Week van de valpreventie

12
april
2019

De Week van de Valpreventie is een initiatief van het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s (Logo staat voor Lokaal Gezondheidsoverleg). Tijdens deze week doen gezondheids- en welzijnswerkers extra inspanningen om vallen te voorkomen. Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ ligt de focus van tijdens deze editie op valangst.

Thuiszorg Heist-op-den-Berg verdeelt tijdens de Week van de Valpreventie brochures en placemats aan zijn cliënten. 

Valinitiatie ‘vallen zonder zorgen’
Heel wat ouderen zijn bang om te vallen. Door die valangst komen ze vaak in een vicieuze cirkel terecht, ze gaan minder bewegen waardoor de spierkracht en het evenwichtsgevoel afneemt en de kans op vallen toeneemt. Vallen is dus een belangrijk fenomeen in onze maatschappij en eigenlijk zouden we allemaal moeten leren vallen, net zoals we leren fietsen of zwemmen.

In deze valinitiatie is het de bedoeling om een verkeerde reflex bij het struikelen en het uitglijden af te leren en een alternatief te bieden waarbij de kans op kwetsuren beperkt wordt.

Deze valinitiatie is een samenwerking tussen team Sport en Jeugd en de Vlaamse Judofederatie vzw.

  • Voor wie: senioren
  • Wanneer: donderdag 25 april van 20 tot 21 uur. 
  • Waar: De Sporthal, Lostraat 48 A, 2220 Heist-op-den-Berg
  • Inschrijven: deelname is gratis, wel vooraf inschrijven bij team Sport en Jeugd, 015 75 86 57, De Sporthal, Lostraat 48 A

 

Contactinformatie