Verkiezingen 14 oktober 2018

6
september
2018

Op 14 oktober 2018 trekken we met z’n allen naar de stembus voor de lokale en provinciale verkiezingen. In Heist-op-den-Berg zijn er 34.034 kiezers geregistreerd, waarvan 57 niet-Belgen die zich hebben ingeschreven. In Heist-op-den-Berg stemmen we net als 47% van de 308 gemeenten in Vlaanderen met potlood en papier. 

De 45 stembureaus worden ingericht op acht verschillende kieslocaties, verspreid over de basisscholen in Heist-op-den-Berg en deelgemeenten. 30 telbureaus zullen in de namiddag de stemmen tellen in het Sint-Lambertusinstituut. Op die manier kan het hoofdbureau aan de overzijde van de straat, in het gemeentehuis op het Kerkplein, georganiseerd worden. 

Personen die worden opgeroepen als voor- of bijzitter voor de stem- en telbureaus kunnen vanaf begin september een brief in de bus verwachten.

De gewone kiesbrieven worden de laatste week van september verstuurd.

Kan je zelf niet gaan stemmen en wil je een volmacht geven of heb je vragen over de verkiezingen? Op www.vlaanderenkiest.be vind je alle nodige formulieren en informatie, of je kan contact opnemen met Burgerzaken.

Contactinformatie