Wandeling nieuw administratief centrum

3
mei
2021

In 2020 startte VELD, een architectenbureau, de haalbaarheidsstudie voor een nieuw administratief centrum. Die studie is bijna afgerond. Maar er rest nog een heel belangrijke stap: de Heistse inwoners informeren. Aangezien de huidige situatie het niet toelaat om een groot evenement te organiseren, zochten we naar een coronaveilig alternatief om de Heistenaren te informeren en te betrekken.

Er werd gekozen voor een wandeling in het hartje van Heist-op-den-Berg die van het Cultuurcentrum via de Bergstraat naar de parking Vlinderstraat gaat en weer terug. De vragen die centraal staan tijdens de wandeling: “Waarom een administratief centrum in onze gemeente? Hoe gaan we dat realiseren? Welke eindscenario’s liggen op tafel?”. Aan de hand van informatieborden, foto’s, … kan je zien hoe het traject is verlopen.

Wie mee gaat wandelen, komt dus alles te weten over de resultaten van de studie! Ga eens een kijkje nemen met je buren. Of plan het als een teamuitje met je collega(‘s) tijdens je middagpauze. Of misschien volg je het parcours graag met je gezin? Allemaal top, zolang je de huidige maatregelen maar respecteert!

Vanaf vrijdag 7 mei kan je de wandeling doen. Je vindt hier het plannetje met de route of je kan het opvragen bij het Onthaal op het Kerkplein of in de Stationsstraat.

Aangezien het om een haalbaarheidsstudie gaat, zijn de resultaten slechts mogelijke scenario’s. Het gaat zeker nog niet om een definitief architectuurontwerp.
Vind je de voorstellen die je ziet tijdens de wandeling goed of juist helemaal niet? Heb je leuke of alternatieve ideeën? Dat mag je laten weten via ons webformulier!

'Sterke publieke diensten'  is een van de zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. Die Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn bepaald door de Verenigde Naties, maar kwamen er door en voor iedereen. Ook jij kan eraan bijdragen. Meer informatie: www.heist-op-den-berg.be/duurzame-ontwikkelingsdoelen

Contactinformatie