Week van de Fair Trade

11
oktober
2018

Tijdens de Week van de Fair Trade van 3 tot 13 oktober wordt eerlijke handel tien dagen lang in de kijker geplaatst. 

Heist-op-den-Berg mag sinds 5 juni 2018 officieel de titel van FairTradeGemeente dragen. Je hebt het misschien al opgemerkt wanneer je onze gemeente binnenrijdt: langs verschillende invalswegen prijkt trots het FairTradeGemeente-bord.
Die titel van FairTradeGemeente behaalden we niet zomaar. Al tien winkels, zeven horecazaken, drie scholen, drie verenigingen en vijf bedrijven, die zich uitdrukkelijk engageerden om voor fairtrade- en/of lokale duurzame producten te kiezen, droegen hier in belangrijke mate toe bij. 

Enkele andere initiatieven zijn het jaarlijkse fairtradecadeau of de gezellige fairtradepicknick voor het gemeentepersoneel, de nieuwjaarsreceptie voor de Heiste burger waar de wereldwinkeliers fairtradekoffie en wijn aanbieden, de Fair Trade Ecocyclo, …
Die laatste is een ecologische fietstocht die eerlijke handel en lokale, duurzame voeding in de kijker zet en tot stand kwam in samenwerking met de provincie Antwerpen, de gemeente Herenthout en véél enthousiaste particuliere verkopers met een hart voor fairtrade en lokale duurzame handel. De fietsbrochure met alle (h)eerlijke adressen is verkrijgbaar bij Toerisme.

We sluiten de Week van de Fair Trade af op zaterdag 13 oktober in de wereldwinkel van Heist-op-den-Berg, in de Noordstraat 25, met de jaarlijkse ‘wereldwinkeldag’. Vermits dit jaar de focus ligt op een eerlijke en duurzame cacaosector, krijg je er die dag tussen 9.30 en 17 uur in ruil voor een lege chocopot van om het even welk merk een pot Oxfam-choco cadeau.
Bij een hapje en een drankje vertellen de wereldwinkeliers je dan graag waarom de cacaoproducenten in het Zuiden onze steun broodnodig hebben.

Contactinformatie