Week van het Gezin 13-19 mei

Gepubliceerd op  vrijdag 15 maart 2024

Naar aanleiding van de Internationale Dag van het Gezin (15 mei) organiseert Sport Vlaanderen van maandag 13 mei tot en met zondag 19 mei 2024 de tweede editie van de Week van het Gezin. Zet deze week alvast in je sportagenda!

Sport Vlaanderen wil die dag bewegen en sporten met de familie in de kijker zetten met als doel:

• families aan te zetten om bewust te kiezen om samen te bewegen en sporten

Verbondenheid, daar bevindt zich de win-win. Wanneer een sportclub (groot)ouders, partners en kinderen op een ludieke manier betrekt bij de organisatie, versterkt dit onrechtstreeks het verenigingsgevoel. Dat kan deuren openen naar een verankerd leden- of vrijwilligersbestand en de aansluiting van nieuwe leden stimuleren.

• een (hechtere) band te creëren tussen de familie en de sportclub

Deze campagne wil ook families aanzetten om meer samen te bewegen en te sporten. Er is meer mogelijk dan je denkt, je hoeft je als familie geen kilometers te verplaatsen. Zowel binnenshuis als in de lokale buurt is er een mooi aanbod. Door samen te bewegen en sporten, spendeer je op een gezonde manier quality time met elkaar.

Laat de familie van jullie leden actief kennismaken met jullie (sport)club door ze uit te nodigen voor een training of een vriendschappelijke wedstrijd. Wil je een familievriendelijke activiteit aanbieden, maar weet je niet goed hoe daaraan te beginnen?  Sport Vlaanderen helpt je graag op weg met een inspiratiegids.

Downloads