Winterterrassen

9
oktober
2020

Om de horeca maximaal te ondersteunen tijdens de coronacrisis mochten de lokale horecazaken in Heist-op-den-Berg deze zomer hun terrassen uitbreiden. Op deze manier konden ze de oppervlakte van hun zaak tijdelijk vergroten en zo meer klanten ontvangen op een veilige manier.

Maar ook in de herfst- en winterperiode wil het lokale bestuur de horeca-uitbaters zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Daarom besliste het college, na overleg met de Heistse horeca, dat winterterrassen toegelaten zijn van 15 oktober 2020 tot 15 maart 2021.

Horecazaken moeten zich wel aan bepaalde richtlijnen houden inzake (brand)veiligheid, geluidsoverlast, openbare orde en uitzicht van het terras. Zo moet in de Bergstraat bijvoorbeeld de aangeduide vrije loopzone volledige gerespecteerd worden en mogen er geen partytentjes gebruikt worden. Er zijn ook richtlijnen over het gebruik van verwarmingstoestellen, het opstellen van een evacuatieplan, het afsluiten van een verzekering, …

Wie een winterterras wil, moet tijdig een aanvraag indienen via www.heist-op-den-berg.be/inname-openbaar-domein. Het inplantingsplan met afmetingen, een constructieplan, en tekeningen/foto’s van uitzicht moeten bijgevoegd worden. Horeca-uitbaters kunnen bij twijfel of vragen over hun winterterras vooraf advies vragen bij team Lokale Economie zodat een bespreking kan volgen.

Contactinformatie