Onthaalouders

knutselend kind

Wat en waar
Onze dienst is actief in de gemeenten Heist-op-den-Berg, Hulshout en Bonheiden. We bieden kwalitatieve kinderopvang aan in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Dit in een warme, huiselijke gezinssfeer, waar elk kind en elke ouder welkom is.

In de gemeenten Heist-op-den-Berg en Hulshout bieden de onthaalouders opvang aan voor baby's en peuters. De kinderen kunnen in de opvang blijven tot ze instappen in de kleuterklas, rond de leeftijd van 2,5 jaar.

In de gemeente Bonheiden bieden de onthaalouders opvang aan voor baby’s, peuters en schoolgaande kinderen. Wanneer kinderen naar de kleuterschool gaan kan er bij enkele onthaalouders beroep worden gedaan op buitenschoolse kinderopvang tot het einde van de lagere school.


Openingsuren
De openingsuren verschillen per onthaalouder en liggen tussen 7 - 7.30 uur tot 17 - 18 uur.

Sommige onthaalouders bieden flexibele opvang aan. Flexibele opvang is opvang voor 6.30 uur ’s morgens, na 18.30 uur ’s avonds, ’s nachts of in het weekend.

Inschrijven
Vul het inschrijvingsformulier in (klik hier). Als je meer informatie wil, kan je langskomen na afspraak. 

foto's kindkes eten

Prijs
De prijs die je betaalt voor de opvang is afhankelijk van je gezinsinkomen. Kind en Gezin bepaalt het dagtarief. Je moet een attest inkomenstarief aanvragen via Kind en Gezin. De startdatum van het attest mag maximaal twee maanden voor de startdatum van de opvang ingaan. Bij vragen over de aanmaak van het attest kan je terecht op de Kind en Gezin-lijn 078 15 01 00.

Voor een volledige dag, dit is meer dan vijf uur opvang, betaal je het volledige dagtarief. Voor minder dan vijf uur opvang betaal je 60% van het tarief, voor minder dan drie uur opvang betaal je 40% van het tarief. Je ontvangt jaarlijks een fiscaal attest om de betaalde kosten kinderopvang in te brengen bij je aangifte van de personenbelastingen.