Onthaalouders

Wat en waar

Onze dienst voor onthaalouders is actief in Heist-op-den-Berg, Hulshout en Bonheiden. We bieden kwalitatieve kinderopvang aan in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Dit in een warme, huiselijke gezinssfeer, waar elk kind en elke ouder welkom is. Meer informatie over onze werking vind je in het huishoudelijk reglement onderaan deze pagina.

  • In Heist-op-den-Berg en Hulshout bieden de onthaalouders opvang aan voor baby's en peuters. De kinderen kunnen in de opvang blijven tot ze instappen in de kleuterklas, rond de leeftijd van 2,5 jaar.
  • In Bonheiden bieden de onthaalouders opvang aan voor baby’s, peuters en in bepaalde situaties (en afhankelijk van onthaalouder) voor schoolgaande kinderen. 

Openingsuren

  • De openingsuren verschillen per onthaalouder en liggen tussen 7-7.30 uur tot 17-18 uur.
  • Sommige onthaalouders bieden flexibele opvang aan, dat is voor 6.30 uur ’s morgens, na 18.30 uur ’s avonds, ’s nachts of in het weekend.

Inschrijven

Opvanglocaties in Heist-op-den-Berg en Hulshout

Voor opvanglocaties in deze gemeenten zijn wij aangesloten bij het lokaal loket kinderopvang. Als je een opvangplaats wil aanvragen doe je dat bij voorkeur via www.opvang.vlaanderen. Volg deze stappen:

  1. Maak een login aan
  2. Zoek de opvanglocatie (Heist-op-den-Berg of Hulshout) van onze dienst - dit doe je door te zoeken op gezinsopvang volgens inkomen
  3. Klik op 'aanvraag starten'
  4. Vul het formulier in en verstuur

Heb je hulp nodig bij deze (online) aanvraag, dan kan je langskomen na afspraak. Je kan ook contact opnemen met een medewerker van het loket kinderopvang.

Opvanglocaties in Bonheiden

Vul het inschrijvingsformulier in. Als je meer informatie wil, kan je langskomen na afspraak. 

Onze dienst voor onthaalouders is enkel in de voormiddag telefonisch bereikbaar gezien de coördinatoren in de namiddag op huisbezoek gaan bij de onthaalouders. Dit om de kwaliteit, de veiligheid en het welzijn in de opvang te garanderen.

Prijs

De prijs die je betaalt voor de opvang is afhankelijk van je gezinsinkomen. Kind en Gezin bepaalt het dagtarief. Je moet een attest inkomenstarief aanvragen via Kind en Gezin. De startdatum van het attest mag maximaal twee maanden voor de startdatum van de opvang ingaan. Bij vragen over de aanmaak van het attest kan je terecht op de Kind en Gezin-lijn 078 15 01 00.

Voor een volledige dag, dit is meer dan vijf uur opvang, betaal je het volledige dagtarief. Voor minder dan vijf uur opvang betaal je 60% van het tarief, voor minder dan drie uur opvang betaal je 40% van het tarief. Je ontvangt jaarlijks een fiscaal attest om de betaalde kosten kinderopvang in te brengen bij je aangifte van de personenbelastingen.

Huishoudelijk reglement