Onthaalouders

knutselend kind

Wat en waar
In de gemeenten Heist-op-den-Berg en Hulshout zijn er een 25-tal onthaalouders aangesloten bij het team Onthaalouders. Binnen hun eigen woning bieden zij kwalitatieve kinderopvang aan voor baby's en peuters in kleine groepjes van maximaal acht kindjes. Dit in een warme, huiselijke gezinssfeer, waar elk kind en elke ouder welkom is. De kindjes kunnen in de opvang blijven tot ze instappen in de kleuterklas, rond de leeftijd van 2,5 jaar.

Openingsuren
Er is enkel opvang op weekdagen, niet in het weekend. De openingsuren verschillen per onthaalouder en liggen tussen 7-7.30 tot 17-18 uur.

Inschrijven
Vul het inschrijvingsformulier in en bezorg het aan onthaalouders@heist-op-den-berg.be
Als je meer informatie wil, kan je langskomen na afspraak. 

foto's kindkes eten

Prijs
De prijs die je betaalt voor de opvang is afhankelijk van je gezinsinkomen. Kind en Gezin bepaalt het dagtarief. Je moet een attest inkomenstarief aanvragen via Kind en Gezin. De startdatum van het attest mag maximaal twee maanden voor de startdatum van de opvang ingaan. Bij vragen over de aanmaak van het attest kan je terecht op de Kind en Gezin-lijn 078 15 01 00.

Voor een volledige dag, dit is meer dan vijf uur opvang, betaal je het volledige dagtarief. Voor minder dan vijf uur opvang betaal je 60% van het dagtarief. Je ontvangt jaarlijks een fiscaal attest om de betaalde kosten kinderopvang in te brengen bij je aangifte van de personenbelastingen.