Jongeren

Bril met letters

Heb vertrouwen in de jongeren en ze zullen je verbazen. – Kofi Annan

Tijdens de puberteit gebeurt en verandert er vooral veel voor jongeren. In deze periode maken zij grote stappen op het vlak van de lichamelijke ontwikkeling, de seksuele ontwikkeling, de ontwikkeling van het denken, de emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling naar zelfstandigheid.  

Gemeente Heist-op-den-Berg vindt het belangrijk dat jongeren elkaar kunnen ontmoeten, zich kunnen ontwikkelen en zich kunnen uitleven. Daarom investeren wij in:  

SPORTKR8

Via het project SPORTKR8 krijgen kwetsbare jongeren de kans om wekelijks gratis te sporten in combinatie met weerbaarheidstraining. Jongeren tussen 14 en 25 jaar kunnen via een zinvolle vrijetijdsbesteding werken aan een positief zelfbeeld en de vriendenkring verbreden. Dankzij het ruime aanbod aan sporten, werkt sport als laagdrempelig middel voor kwetsbare jongeren die ook aan hun zelfvertrouwen willen werken. Het project werkt aan de noden van de aanwezige jongeren. Kernwaarden binnen SPORTKR8 zijn openheid, respect, vertrouwen en vriendschap. 

CHILLPOINT

Twee lange maanden zomervakantie... De ene heeft geen enkel vrij moment, en bij anderen slaat de verveling al snel toe wanneer de structuur van het schooljaar volledig wegvalt. Dat wilde jeugdopbouwwerk Heist voorkomen! Vanuit overleg tussen de jeugdopbouwwerker en enkele enthousiaste jongeren ontstond het initiatief Chillpoint.  

Jongeren vanaf 14 jaar krijgen elke woensdag de kans om gezellig samen te komen. De activiteiten zijn gratis en worden volledig bepaald door de jongeren, want zij staan aan het roer van het Chillpoint. Creatief bezig zijn, samen een gezelschapsspel spelen, kubben, huiswerk maken, voetballen of gewoon wat bijpraten? Alles is mogelijk! Interesse of meer informatie? Mail naar jeugdenbuurtwerk@heist-op-den-berg.be of bel naar team Gelijke Kansen op het nummer 015 46 18 20.  

JEUGDWERKER 

Voel je je niet altijd goed in je vel? Heb je vragen of bezorgdheden over school? Ben je op zoek naar werk maar weet je niet waar te beginnen? De jeugdwerker helpt je graag verder. De jeugdwerker werkt met en voor de jongeren (14+) in Heist-op-den-Berg. Vaak is de jeugdwerker te vinden op straat, aan de bushalte, aan het station, kortom: op plaatsen waar jongeren zijn! Op deze momenten kan je altijd een praatje slaan of je bezorgdheden uiten. Heb je meer nood aan een individueel gesprek? Contacteer de jeugdopbouwwerker en samen kunnen jullie de situatie bekijken. Kom je graag langs op een activiteit of wil je nieuwe vrienden maken? Dan moet je zeker eens langskomen op SPORTKR8 of op het Chillpoint. Tot binnenkort? 

ACADEMIES

Zoek je een creatieve uitlaatklep, een voorbereiding op het latere werkleven, vrienden of gewoon een ontspannende hobby, dan ben je steeds welkom op de academie! Hier gelden geen normen, maar zijn er vooral veel mogelijkheden, en aan jou om ze te ontdekken! Bovendien heeft het actief of passief beleven van kunst (in elke vorm) ook nog een positieve impact op ons mentaal en lichamelijk welzijn.  

SKATEPARK 

Wil je je fysiek uitleven, chillen met vrienden of je skate tricks oefenen? Kom dan naar een van de skateparken in onze gemeente. Beginnende en geoefende skaters, steppers en BMX’ers bewegen probleemloos door elkaar.  
Op deze locaties kan je skaten in Heist-op-den-Berg. 

ANDERE SPORT- EN JEUGDVERENIGINGEN 

Heist-op-den-Berg is een bruisende gemeente en zeker ook op het vlak van het verenigingsleven. Meer dan 250 erkende verenigingen gericht op jeugd, sport, cultuur en senioren kleuren ons Heists vrijetijdslandschap, waarvan 98 erkende sportverenigingen en 19 erkende jeugdverenigingen.

Blauwe bril jongeren

Jaarcampagne bril OCMW site