Ophaalkalender

De ophaaldienst van IOK Afvalbeheer zorgt voor de ophalingen van restafval, gft, glas, papier en karton, pmd en grofvuil.

Om de ophaalkalender van jouw straat te raadplegen, kan je terecht op de website van IOK Afvalbeheer. Op die website kan je ook de ophaaldata van je persoonlijke ophaalkalender uploaden in je digitale kalender (bv. Google Calender, Outlook, iPhone agenda …).

Alle ophalingen starten vanaf 7 uur ’s morgens, behalve in juli en augustus, dan starten ze om 6.30 uur. Plaats dan ook tijdig je huisvuilcontainer, gft-container, glasbak, pmd of papier buiten, eventueel al de avond vóór de ophaling.

Werd het afval tijdig aangeboden op de juiste ophaaldag maar toch niet opgehaald, dan kan je dat doorgeven aan IOK Ophaaldienst via 014 58 09 96. Er wordt dan zo spoedig mogelijk een oplossing geboden.

Mis geen enkele ophaling met de Recycle! app.

Download de Recycle! app om nooit nog een ophaling te missen.Met de gratis Recycle! app heb je alle info over afvalinzamelingen, sorteren, openingsuren recyclagepark en een overzicht van de inzamelpunten in je buurt. De app is beschikbaar voor Android en Apple.

Uiteraard vind je die informatie ook nog altijd op de gewone papieren afvalkalender en op onze website, want naast de inzameldagen voor het huishoudelijk afval bevat de afvalkalender ook een schat aan sorteerinformatie.