Kortparkeren in de blauwe zone

Donkerblauwe zone

In de donkerblauwe zone geldt van maandag t.e.m. zaterdag tussen 9 en 18 uur een beperkte parkeerduur van maximaal 30 minuten. Het gaat om volgende straten:

• Bergstraat
• Kerkplein
• Oude Godstraat op het gedeelte tussen Frans Coeckelbergstraat en Herentalsesteenweg
• Binnenweg op het gedeelte tussen Bergstraat en E. Woutersstraat
• Boudewijnlaan tussen Stationsstraat en brug over de spoorweg.

Lichtblauwe zone

Mensen die iets langer in het centrum verblijven, kunnen terecht in de straten die staan aangeduid als een lichtblauwe zone. In deze straten wordt de parkeerduur beperkt tot maximaal twee uur. Ook de parking aan de Leopoldlei en de parking voor het Cultuurcentrum zijn bestemd voor maximaal twee uur parkeren.

Parkeerschijf

In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf alle dagen verplicht van 9 tot 18 uur, uitgezonderd op zon- en feestdagen. De schijf moet duidelijk zichtbaar worden aangebracht achter de voorruit van de wagen en moet van het Europese type zijn.

Bewoners en personen met een handicap

Personen met een handicap die recht hebben op een parkeerkaart kunnen onbeperkt parkeren in de blauwe zone als zij hun kaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit leggen. Ook bewoners van verschillende centrumstraten mogen met een bewonerskaart parkeren in de voor hen aangewezen straten.

Dit project kwam tot stand met de financiële steun van de provincie Antwerpen.