Pluimvee

Registratie pluimvee

Hou je thuis pluimvee als hobby? Of hou je pluimvee voor de eieren of voor de slacht? Dan check je best even of registratie in de Saniteldatabank nodig is. Dat is de databank van het Federaal Agentschap van Voedselveiligheid (FAVV) om de Belgische veestapel te registreren en te identificeren. De registratieplicht hangt af van de soort, het aantal en met welk doel je pluimvee houdt.

Houders van kippen, kalkoenen, parelhoenders, eenden, ganzen, kwartels, duiven, fazanten, patrijzen en loopvogels (struisvogels, emoes, nandoes en casuarissen) vinden hier een antwoord op vragen zoals wanneer is het nodig om te registreren, hoe regel je de registratie en waarom is registratie zo belangrijk?

Twijfel je of je je al dan niet moet registreren? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met de helpdeskmedewerkers van Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw: 078 05 05 23 of helpdesk@dgz.be.

Hoe zit het met het vogelgriepvirus? 

Regelmatig zijn er in ons land uitbraken van het vogelgriepvirus. In zo'n geval geldt er vaak een ophokplicht voor vogels. Voor de actuele toestand kan u best een kijkje nemen op de site van het federaal agentschap voor veiligheid van de voedselketen

Documenten

Externe links