Premies en woonleningen Vlaams Gewest

Het Vlaamse gewest verleent onder bepaalde voorwaarden een premie voor renovatie-, verbeterings- en aanpassingswerken aan een woning, bv. vervangen van dak en ramen, vernieuwen van elektrische leidingen, aanpassingen aan de woning voor ouderen of personen met een beperking. Voor meer informatie en de exacte voorwaarden en reglementering kan je terecht bij Leefomgeving.

Het Vlaamse gewest verleent ook een huursubsidie en een installatiepremie aan huurders met een laag inkomen voor een gezonde of aangepaste woning. Het maximale inkomen bedraagt 15.440 euro. De aanvrager van deze premie mag geen (geschikte) woning in eigendom bezitten.

Sociaal lenen
Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kom je in aanmerking om via een sociale lening voordelig geld te lenen voor de bouw of aankoop van een woning. Voor sociale leningen kan je terecht bij je socialehuisvestingmaatschappij. De Vlaamse regering erkent momenteel een 40-tal kredietmaatschappijen. Kredietmaatschappijen kennen sociale leningen toe voor het kopen, bouwen of behouden van een bescheiden woning.

Overkoepelende organisaties van erkende kredietmaatschappijen voor sociale leningen zijn:

Daarnaast kan je ook rechtstreeks bij volgende organisaties terecht:

 

Contactinformatie