Proeflessen tekenacademie voor leerlingen zesde leerjaar

18
maart
2019

Voor leerlingen 2e graad beeldatelier (6e leerjaar)
Nog heel even en je trekt de deur van de tweede graad - het Jeugdatelier - voorgoed achter je dicht. Heb je ook volgend jaar zin om naar de academie te komen, dan is het nu het ideale moment om er al even van te komen proeven. In de 3e graad (het middelbaar) heb je immers de keuze uit drie verschillende richtingen.

Wil je ontdekken welke richting het best bij jou past? Proef dan gerust een lesje van elk atelier en schrijf je snel in! Hieronder vind je de data en de contactgegevens van de leraren.

Alle proeflessen (behalve Putte) vinden plaats in de Oude Godstraat 8 in Heist-centrum.
Let op, dit zijn de enige gratis proefmomenten!

Bij de start van het nieuwe schooljaar 2019 - 2020 worden alle leerlingen meteen vanaf de eerste les ingeschreven. Je kan dus de hele maand september 'proeven', maar pas na betaling/ inschrijving. Wil je de lessen niet langer volgen en de proefperiode stopzetten, dan kan je tot 30 september het gestorte bedrag terugbetaald krijgen.

Architectuuratelier
Je maakt kennis met de verschillende elementen van architectuur, interieurontwerp en design. Tijd om je ruimtelijk inzicht ook eens grondig op de proef te stellen. Je leert de verschillende manieren voor het bouwen van een maquette of model. Je eigen plan wordt opgebouwd en uitgewerkt in 3D of net omgekeerd. Je leert je droomkamer tekenen op computer mét de juiste stoelen, tafels, kleuren en materialen, …

  • proefles 1: woensdag 27 maart van 13.30 tot 15.10 uur
  • proefles 2: woensdag 27 maart van 15.20 tot 17 uur

Inschrijven: lievepierson.academie@gmail.com

Beeldatelier
In het beeldatelier bieden we een brede waaier aan van materialen, technieken en thema’s. Experimenteren kan in een schetsboek, waar we starten met korte opdrachten. Je leert werken met grijswaarden, kleurpotlood, houtskool, schilderen met aquarel of acryl- en olieverf, 3D-werk door te boetseren, assemblage, kennismaken met verschillende druktechnieken, …

  • proefles 1: vrijdag 17 mei van 18 tot 19.40 uur
  • proefles 2: zaterdag 18 mei van 9 tot 10.40 uur
  • proefles 3: zaterdag 18 mei van 13.30 tot 15.10 uur

Inschrijven voor de weekendproeflessen: teambaweekend.academie@gmail.com

  • proefles 4: woensdag 19 juni van 13.30 tot 15.10 uur

Inschrijven voor de woensdagproefles: eefanthonissen.academie@gmail.com

  • proefles beeldatelier Putte: zaterdag 18 mei van 13.30 tot 15.10 uur

Locatie: Leuvensebaan 34, 2580 Putte

Inschrijven proefles Putte: karolienvansant.academie@gmail.com

Digitaal beeldatelier
Deze digitale duizendpoten kunnen als geen ander foto’s bewerken, illustraties maken, logo’s ontwerpen, plannen maken, 3D-papier objecten uittekenen, animaties opnemen en monteren, beeldend aan de slag gaan met Photoshop, stencils, lettertypes ontwerpen, fotograferen, … Dat alles met potlood in de ene en computer in de andere hand!

  • proefles 1: woensdag 22 mei van 13.30 tot 15.10 uur
  • proefles 2: woensdag 22 mei van 15.20 tot 17 uur

Inschrijven: svenverhaert.academie@gmail.com

Contactinformatie