Bereikbaarheid

Met de auto

Er zijn 2 belangrijke invalswegen die Heist doorkruisen:
- de N10 brengt je vanuit Lier of Aarschot naar Heist.
- de N15 volg je vanuit Geel, Westerlo of Mechelen.

Kom je van verder, dan rijd je langs de autosnelweg E 313 en neem je de afslag ’Herentals industrie - Herenthout‘. Daarna kom je via Itegem en Hallaar in Heist-centrum.
Wanneer je via de E19 komt, neem je de afslag 'Mechelen-Zuid'. Langs Bonheiden en Putte bereik je daarna Heist-op-den-Berg.

Met het openbaar vervoer

Bus
Heist-op-den-Berg is gemakkelijk met de bus bereikbaar vanuit Antwerpen, Mechelen, Westerlo,...

Voor meer informatie, kijk op de website van De Lijn: www.delijn.be.

Trein
Je kan Heist-op-den-Berg perfect met de trein bereiken. Heist ligt langs de lijn Antwerpen-Leuven. Er zijn rechtstreekse treinen naar Heist vanuit Luik, Hasselt, Antwerpen, Leuven, Aarschot,...

Voor alle verbindingen en uurtabellen kijk je best op de website van de NMBS: www.nmbs.be.

Blue Bike

Fietsen van en naar het station voor 1,15 euro
Sinds 1 mei kan je ook aan het station van Heist-op-den-Berg een blauwe fiets, de zogenaamde Blue-bike, huren. Met een Bluebike verplaats je je eenvoudig binnen de gemeente, met als start- en eindpunt het station. Je fietst vlot naar je bestemming en hebt geen last van files en parkeerproblemen. Bovendien heeft deze trendy fiets zeven versnellingen en een mandje achteraan om spullen op te bergen. In Heist-op-den-Berg staan acht Blue-bikes ter beschikking.

Hoe een Blue-bike ontlenen?
Je schrijft je in op www.blue-bike.be om een lidkaart te bekomen (kost 12 euro per jaar). Binnen enkele dagen ontvang je je Blue-bikelidkaart in de bus. Met deze lidkaart kan je aan het Blue-bike-uitleenpunt aan het station van Heist-op-den-Berg een fiets huren. Dit kost 1,15 euro per dag (24 uur).

Uitlenen kan 24 uur op 24, 7 dagen op 7 via een sleutelterminal waar je je lidkaart scant. Op dezelfde dag en met dezelfde lidkaart kan je in verschillende steden en gemeenten een Blue-bike huren.

Er zijn op dit moment al meer dan veertig Blue-bikelocaties in België, zie www.blue-bike.be. De betaling van je ritten gebeurt maandelijks, na ontvangst van je rittenverbruik per mail.

MEER INFO
Dienst Mobiliteit, 015 23 74 00, mobiliteit@heist-op-den-berg.be