Oxfam-Wereldwinkel

Als Oxfam-Wereldwinkel verkopen wij producten uit het Zuiden die rechtstreeks worden gekocht bij organisaties van kleine boeren. En we betalen hen daarvoor een eerlijke prijs, die meestal een stuk boven de gangbare marktprijs ligt. Voor ons is dat heel gewoon. Een kwestie van respect. Zo werken we aan eerlijke handelsrelaties tussen Noord en Zuid.

Omdat we geloven dat enkel structurele veranderingen die de wortels van de problemen aanpakken tot meer rechtvaardigheid kunnen leiden, voeren we af en toe actie. Als wereldwinkel leven we niet op ons eiland, maar in de mate van het mogelijke werken we ook graag mee aan initiatieven van anderen (11.11.11, Noord-Zuidoverleg...)

Wie wil meewerken kan kiezen uit een ruim 'werkaanbod': permanentie in de wereldwinkel, vergaderen, actie voeren, etalage maken, boekhouding, info-avonden organiseren, stands verzorgen, poetsen, de wereldwinkel vertegenwoordigen in bv. de cultuurraad. Er zijn veel vaardigheden en talenten die in een wereldwinkel van pas komen, want er is van alles te doen. En leeftijd, huidskleur, geslacht... 't heeft geen belang. Iedereen die wil meewerken aan een rechtvaardige, milieuvriendelijke, vredevolle en verdraagzame wereld is welkom!

Voedingsproducten

In de wereldwinkel vind je een ruim aanbod aan voedingsproducten. Een greep uit het aanbod: granen, cruncho, couscous, rijst, suiker, olie, koekjes, chocolade, confituur, honing, rum, thee, koffie...
Meer details over onze voedingsproducten? Kijk op www.oww.be.

Artisanaat - Producten van 'zusterorganisaties'

In de wereldwinkel vind je ook allerhande gebruiks- en decoratievoorwerpen uit het Zuiden. Zij komen bij ons terecht via 'zusterorganisaties' als Fair Trade en Magasins du Monde Oxfam. Organisaties uit het Noorden die onze ideeën delen rond vrede, milieu, verdraagzaamheid, mensenrechten... brengen soms ook producten op de markt die hun visie uitdragen en hun werking helpen financieren. In de wereldwinkel vind je dan ook (maar niet alle) producten van Amnesty International, 11.11.11, Solidariteitsfonds en Ecobos.

Woshkoor

Als één van de weinige wereldwinkels in Vlaanderen heeft Oxfam-Wereldwinkel Heist-op-den-Berg een solidariteitskoor als zusje: het Woshkoor. Het Woshkoor werd in februari 1980 geboren. Klein en éénstemmig bij de start, groeide het Woshkoor uit tot een heuse vierstemmige zang- en muziekgroep, met veel enthousiaste zangers en zangeressen en een gevarieerde muzikale ondersteuning. Het Woshkoor werd één van de meest gewaardeerde (Derde)wereldkoren in Vlaanderen.

Contact

Noordstraat 25, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 24 75 95, mail heist-op-den-berg@oww.be

Openingsuren
woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17 uur
zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur
zondag van 9.30 tot 12.30 uur