Speelplein Hest

Elke schoolvakantie organiseert het team Buitenschoolse Kinderopvang en Speelplein samen met een superploeg animatoren en kinderbegeleiders de speelpleinwerking.

Hoe ziet zo een dag eruit?
Een dag op het speelplein begint om 9.30 uur. Kinderen kunnen gebracht worden tot 10 uur. Daarna sluit het poortje om met de hele ploeg aan de dag te kunnen beginnen. Voor de vroege vogels is er vanaf 7 uur vooropvang voorzien door de begeleiders van de Buitenschoolse Kinderopvang.

Tussen 12 en 13 uur gaat het poortje opnieuw open en kunnen de kinderen afgehaald of gebracht worden. Zij kunnen bijvoorbeeld thuis gaan eten of maar een halve dag komen spelen. Na 13 uur starten de activiteiten opnieuw en is het niet de bedoeling dat er nog kinderenn gebracht of afgehaald worden.

Vanaf 16 uur kan iedereen opgehaald worden. Om 16.30 uur worden alle kinderen die nog aanwezig zijn opgevangen in de naopvang die tot 18 uur duurt op dezelfde locatie. De voor- en naopvang wordt apart afgerekend door de Buitenschoolse Kinderopvang.

Leeftijd en locaties

De speelpleinwerking en voor- en naopvang worden op twee verschillende locaties georganiseerd:

  • L. Carréstraat 2 A, Hallaar: Smurfen (2,5 tot 5 jaar) worden begeleid door begeleiders van de Buitenschoolse Kinderopvang
  • Boonmarkt 15, Hallaar: Kabouters (6 en 7 jaar) en Groot pleiners (8 tot 12 jaar) worden begeleid door vrijwillige animatoren, enkele jobstudenten en de speelpleincoördinator

Prijs
Een dag op het speelplein kost 3,50 euro voor kinderen die binnen Heist-op-den-Berg wonen. Voor kinderen van buiten Heist-op-den-Berg kost een dag op het speelplein 5,50 euro. Kinderen met een vrijetijdskaart betalen 0,70 euro per dag.

De betaling van de voor- en naopvang wordt afzonderlijk geregeld. Je krijgt hiervoor een overschrijvingsformulier met een gedetailleerd overzicht van de genoten opvang. Per begonnen halfuur wordt een bepaald bedrag aangerekend.

Inschrijven en betalen

Het is verplicht om je kinderen minstens zeven dagen op voorhand in te schrijven voor de speelpleindagen waarop ze graag willen komen. Inschrijven kan tijdens de openingsuren ter plaatse bij team Sport en Jeugd, online via de webshop of telefonisch, maar nooit via mail. De inschrijvingen voor de kleine vakanties starten twee weken voor de vakantie. De inschrijvingen voor de zomervakantie starten op de inschrijfdag in mei. Deze datum wordt tijdig gecommuniceerd in onder andere de Lollie en de gemeentekrant.

De betaling van de inschrijving moet steeds op voorhand gebeuren, anders kunnen wij de plaats van jouw (b)engel niet garanderen! Betalen kan via overschrijving of ter plaatse met bancontact tijdens de openingsuren van team Sport en Jeugd.

Wanneer een kind om een geldige reden (ziekte, ongeval, …) niet kan meedoen aan de speelpleindag, kan je het geld terugkrijgen indien je een doktersbriefje binnenbrengt. Je kan bovendien kosteloos annuleren wanneer je dit ten laatste zeven dagen vóór de speelpleindag doet. Indien deze termijn niet wordt gerespecteerd of je komt niet opdagen, is er geen terugbetaling mogelijk! Annuleren kan bij team Sport en Jeugd, via mail of via telefoon. Wij vragen telkens te verwittigen indien je niet aanwezig kan zijn. Zo hebben kindjes op de reservelijst toch nog de kans om mee te doen.

Contactinformatie