Steun voor G-muziek

28
september
2021

In oktober 2013 startte Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg met muzieklessen voor mensen – vooral jongeren - met een beperking. Iedere woensdagavond van 18 tot 20 uur begeleidt muziektherapeute Sofie Van Rompaey haar leerlingen. In individuele sessies geeft ze muziektherapie, leert hen luisteren naar muziek en laat ze zelf muziek beoefenen. Dit vindt telkens plaats in een lokaal van onze Academie voor Muziek, Woord en Dans in Wiekevorst.

Dit project leeft dankzij financiële steun en sponsoring.

  • Zo bracht het concert ‘Elentriek voor ’t leven’ door de Heistse coverband Elentriek op 23 december 2018 een flinke duit in het zakje. De G-muzikanten stonden in het voorprogramma van dit volledig uitverkochte concert en kregen een minutenlang enthousiast applaus. Hartverwarmend!
  • Op 21 december 2019 ging de opbrengst van een ‘Kerstspel’ door de verenigingen van Pijpelheide integraal naar de G-muziek.
  • Op 22 december 2019 gaf de Koninklijke Fanfare de Sint-Jansvrienden van Wiekevorst een ‘Warm Benefietconcert’ ter nagedachtenis van mevrouw Gaby Mols. De opbrengst van dat concert, in het kader van ‘De Warmste Week’, ging naar het G-muziekproject en ‘Wiekevorst tegen Kanker’. 

Ook vandaag blijft de nood aan financiële steun groot. Gelukkig kan de G-muziek alvast rekenen op de steun van Rotaract Heist-op-den-Berg en andere Heistse serviceclubs en het zakenleven.

Heb je vragen over dit mooie project?
Of wil je ook graag een (financiële) bijdrage leveren?

Contacteer Bernadette De Cat, coördinator G-muziek, 0477 78 80 11, bernadettedecat@gmail.com.