Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Het Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen 2024 loopt van 21 maart t.e.m. 31 oktober. Iedereen kan meedoen: breek in jouw voor-, achter- of geveltuin tegels of een andere soort verharding uit. Registreer dit vóór 1 november 2024 op de website van het VK Tegelwippen, en je maakt kans op een prijzenpakket en eeuwige roem als ‘tegelwipper van de maand’. 

Geef hier je gewipte tegels in

Zet bloemen, struiken of bomen op de plaats waar je tegels hebt gewipt. Je tuin trekt dan meer diertjes aan, het regenwater kan beter in de grond trekken, en je hebt gratis verkoeling op warme dagen. Jouw tuin is nu ook gewoon een mooiere plek om in te vertoeven. 

Nóg leuker is tegelwippen met je buurt of wijk. Leer je buren kennen, wissel materiaal uit en koop plantjes in bulk. Ambassadeurs Bartel Van Riet en Tine Embrechts beamen: samen tegelwippen is plezant!

Hulp nodig? Nog tot en met 28 april kan je kandidaat stellen voor het project 'Tuinstraten'

Nog vragen? 

Welk materiaal heb je nodig? Welke plantjes zet je het best in de plaats? Hoe begin je eraan? Je vindt het allemaal op vk-tegelwippen.be.  

Blijf op de hoogte van de campagne: schrijf je op de website in voor de nieuwsbrief en volg VK Tegelwippen op Facebook en Instagram!

Wie een straatgeveltuin wil aanleggen, moet hiervoor toelating vragen en voldoen aan het reglement straatgeveltuinen van onze gemeente. Meer informatie vind je hier.

Huishoudelijk reglement