Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Van 21 maart t.e.m. 31 oktober is Vlaanderen in de ban van het VK Tegelwippen. Daarin nemen steden en gemeenten de drilboor tegen elkaar op in een ludieke onthardingswedstrijd, om de grootste TPI-score (gewipte Tegels Per Inwoner) van Vlaanderen te halen. Dit initiatief is ge├»nspireerd op het gelijknamige Nederlandse kampioenschap, dat een groot succes is. In 2022 namen in Nederland maar liefst 130 gemeenten deel, goed voor meer dan 2 miljoen gewipte tegels.

Onze gemeente heeft zich alvast aangemeld en doet mee. Jij ook? 

Iedereen kan meedoen door tegels of verhardingen uit te breken in zijn voor- achter- of geveltuin. Door verhardingen te vervangen door gras, bloemen, bomen en geveltuinen, maken we onze gemeente meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier!

Wie een straatgeveltuin wil aanleggen, moet hiervoor toelating vragen en voldoen aan het reglement straatgeveltuinen van onze gemeente. Meer informatie vind je hier.

Wat kunnen we winnen?

Tijdens de campagne wordt elke maand uit de inzendingen van die maand een leuk initiatief geselecteerd en beloond met een sponsorpakket.

Aan het einde van de campagne wordt er een prijs uitgereikt aan:

  • de gemeente met het hoogste aantal gewipte tegels;
  • de winnaar per categorie van gemeenten (kleine/middelgrote/grote gemeenten);
  • de winnaar in elke derby/poule

Elke prijs heeft een circulair karakter (hergebruik van de tegels) en heeft zijn plaats in het openbaar domein, zodat de hele gemeente ervan kan meegenieten.

Downloads