Toekomst nieuw zwembad Sportoase

De twee bestaande gemeentelijke zwembaden aan de Lostraat en in Itegem dateren van begin jaren ’70. De beide gebouwen hebben zeer zwaar geleden omwille van de vochtige omstandigheden. Nog bijkomende renovaties waren niet meer verantwoord. De zwembaden konden ook niet meer het te verwachten comfort leveren wat men mag verwachten van een zwembad anno 2018. Daarom besloot het gemeentebestuur over te gaan tot de bouw van een nieuw en modern zwembadencomplex.  

Het ontwerp van het zwembadencomplex is erop gericht om sport, ontspanning en (zwem)educatie op een heel doordachte manier samen te brengen. Doel is zoveel mogelijk mensen van Heist-op-den-Berg en omstreken aan het bewegen te krijgen en dit op maat van elke doelgroep.
Ontspannen kan in de recreatiezone met de glijbanen en in de ruime kinderspeelzone maar ook in het instructiebad, de whirlpool of de sauna. Wie een meer sportieve invulling zoekt, kan terecht in het sportbad. Maar ook het instructiebad zal ingezet worden met aangepaste bewegingsactiviteiten voor senioren, volwassenen, jongeren en kinderen. De fitnessruimte zorgt voor een bijkomend sportaanbod ook weer gericht op een heel breed publiek.
Hier vind je een overzicht van de kerncijfers van het toekomstige zwembad.

Een sterkte troef van het gehele complex is de integrale toegankelijkheid. Om dit te bekomen werd INTER betrokken als adviseur. Bijkomend past het nieuwe zwembad mooi binnen het toekomstige sport- en landschapspark Hof van Riemen, dat nog verder ontwikkeld zal worden.logo Sport Vlaanderen

Het zwembadencomplex wordt gerealiseerd met steun van Vlaanderen. Heist-op-den-Berg zal 886.000 euro ontvangen na realisatie van dit complex op basis van het ingediende dossier.
Daarnaast stapte het bestuur voor de financiering van dit project in het financieringsprogramma ‘Smart Cities’ van Belfiusbank. Dit project faciliteert slimme en duurzame toekomstprojecten.