Kids

Heist heeft ook heel wat te bieden voor de jongsten!

De vele schaalmodellen in het treinmuseum, de draaiende wieken van de Kaasstrooimolen, het prachtige uitzicht vanuit de watertoren... Je bengels vinden het beslist de moeite waard.

In de Averegten is er een prachtige speeltuin, een eendenvijver, speelbossen, allerlei dieren en nog veel meer. De evenementen die hier worden georganiseerd zijn heel kindvriendelijk. En het zijn heus niet alleen de kinderen die wegsmelten bij het zien van de jonge lammetjes tijdens het schaapscheerfeest... In 2012 opende ook de natuurspeelplaats 'Hobbeldonk', terug buiten spelen als vroeger, met wat water, een boomstam en een zandberg en heel belangrijk... je vuilmaken mag!

Sportieve kinderen kunnen op ijsbaan "Die Swaene" de schaatsen aanbinden, plonsen erop los in een van de Heistse zwembaden of ontwikkelen hun talenten bij één van de vele sportclubs.

In cultuurcentrum Zwaneberg worden op zondagnamiddag vaak films voor de kleinsten gedraaid en ze organiseren regelmatig voorstellingen of workshops voor kids en jongeren.

Wie het rustiger aan wil doen, kan in de bib terecht voor een goed boek, een strip, een dvd,... of kan zijn creatieve geest de vrije loop laten gaan in de Heistse academies voor Muziek-Woord-Dans en Beeldende en Toegepaste Kunsten.

Tot slot organiseert de Heiste jeugddienst ook allerhande activiteiten voor kinderen en jongeren in de schoolvakanties. Daarnaast kan je vrij spelen op 1 van de speelpleintjes of kan je je aansluiten bij een jeugdbeweging.