Veerkrachtige Dorpen

Een dorp is niet alleen een plek waar we wonen, we gaan er ook werken, naar school, we doen er boodschappen, we gaan er sporten of ontspannen, we groeien er op en worden er oud, we ontmoeten er vrienden, familie en buren, we rijden er doorheen of fietsen er naartoe.

Onze dorpen zijn aan het veranderen, en dat biedt zowel kansen als nieuwe uitdagingen. Ken jij je buren (nog)? Kan je in je dorp terecht voor de basisaankopen, voor vrijetijdsactiviteiten, of voor de zorg die je nodig hebt? Voel je je thuis in je dorp?

Het project ‘Veerkrachtige dorpen’ start een traject in zes dorpen: Hulshout, Booischot, Essen-centrum, Groot-Vorst, Schriek en Heist-Goor. In elk dorp wordt een traject op maat uitgewerkt, waarbij steeds het doel is de veerkracht van het dorp te vergroten.

Veerkrachtige dorpen is een samenwerking van Provincie Antwerpen, RURANT vzw, Innovatiesteunpunt en de lokale besturen van gemeenten Hulshout, Heist-op-den-Berg, Essen en Laakdal.

In Booischot, Schriek en Heist-Goor vonden het project Veerkrachtige Dorpen reeds plaats.

Werp je graag een blik op wat er toen allemaal aan bod is gekomen? Dit en ook enkele sfeerbeelden kan je hieronder bekijken.

Uit dit project is telkens een planningsinstrument voor het dorp voortgevloeid: de dorpskarakterschetsen