Afschakelplan elektriciteit

Op 16 september 2015 werd het vernieuwde ‘afschakelplan’ bekendgemaakt. Dat plan is een ultiem redmiddel om de uitval van het elektriciteitsnet te voorkomen bij uitzonderlijke crisissituaties. In plaats van zes bevat het nieuwe plan acht schijven, voor een betere spreiding.

Vernieuwd afschakelplan 2015-2016

Alle maatregelen zijn genomen om de bevoorradingszekerheid van elektriciteit te verzekeren. De kans dat het afschakelplan deze winter geactiveerd zou moeten worden, is dan ook uiterst beperkt.

Voor de regio van Heist-op-den-Berg kan je terecht bij Eandis. Op http://afschakelplan.eandis.be staat alle informatie voor de klanten:

  • iedereen kan er opzoeken of zijn straat is opgenomen in het plan, en in welke afschakelschijf
  • per stad of gemeente kun je ook volledige stratenlijsten opvragen
  • bedrijven aangesloten op middenspanning kunnen aan de hand van hun EAN-nummer opzoeken in welke afschakelschijf ze zijn opgenomen
  • het is mogelijk om in te schrijven voor e-mail-, Twitter-, of Facebook-berichten zodra er energieschaarste wordt aangekondigd.

Nutsvoorzieningen en openbare diensten

Pidpa

Pidpa heeft voor de drinkwatervoorziening haar noodplan aangepast zodat de energievoorziening via noodstroomgeneratoren verzekerd is. De waterlevering blijft bij activatie van elke afschakelschijf maximaal verzekerd.

Voor de gemeenten waar Pidpa instaat voor het beheer van de gemeentelijke rioleringsinfrastructuur hebben zij de nodige contracten afgesloten om - in geval van nood - het water via zuigwagens af te voeren van kritieke punten.

 

Contact

Noodplanambtenaar
Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 0475 49 08 07,
mail noodplanning@heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Op afspraak.