Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen het buurtnetwerk Hoplr en het participatieplatform?

Hoplr is een platform waar je met je eigen buren in contact kan komen, het is echt iets door en voor buren. Vanuit het lokale bestuur kunnen we hier dus niet meelezen. We kunnen enkel zelf bericht plaatsen die voor jullie interessant zijn. Bijvoorbeeld over wegenwerken of interessante activiteiten.

Het participatieplatform is een website waar we jullie vanuit het lokaal bestuur actief willen betrekken bij projecten in onze gemeente. Via deze website word je als Heistenaar niet alleen geïnformeerd, maar kan je ook vragen stellen. Of je kan er jouw mening geven over vragen rond mobiliteit, initiatieven die de buurt leuker maken, dingen die de natuur beter maken, nieuwe gebouwen of infrastructuur, ...


Vraag & antwoord Hoplr

Welke stappen moet ik volgen om toegang te krijgen tot Hoplr?

  1. Download de mobiele app Hoplr of surf naar www.hoplr.com/gemeente/heist-op-den-berg 
  2. Vul in het kader bovenaan je adres in en klik op ‘Vind je buurt’
  3. Vul jouw persoonlijke gegevens in en klik onderaan op ‘Aanmelden’
  4. Geef je buurtcode in (die vind je in de uitnodigingsbrief)
  5. Je krijgt nu toegang tot jouw buurt

Hoe weet ik tot welke buurt ik behoor op Hoplr?

De indeling van de buurten gebeurde automatisch, op basis van je adres. Van zodra je dus jouw adres invult, word je vanzelf aan een buurt toegewezen. Voel jij je meer betrokken of ook betrokken bij een andere buurt, omdat je bv. op de grens woont of voor iemand uit een andere buurt zorgt? Dan kan je jouw buurt makkelijk laten aanpassen of toegang krijgen tot een extra buurt via een mailtje naar support@hoplr.com waarin je de situatie uitlegt.

Ik kreeg geen uitnodigingsbrief voor Hoplr in mijn brievenbus en heb dus geen buurtcode. Wat nu?

Da's helemaal niet erg! Vul in stap 3 jouw adres in. Op basis hiervan word je vanzelf aan de juiste buurt toegewezen. Hou bij stap 4 dan wel je gsm bij de hand, want die heb je dan nodig. Heb je geen gsm of lukt het niet? Stuur een mailtje naar support@hoplr.com. Vermeld daarin jouw adres en zij bezorgen je de toegangscode tot jouw buurt.

Ik vond een lege enveloppe van Heist-op-den-Berg in mijn brievenbus en heb dus geen buurtcode. Wat nu?

Door een technisch mankementje werden er per ongeluk een aantal lege enveloppes met Heist-op-den-Berg-logo zonder uitnodigingsbrief verspreid. Maar ook dat is geen enkel probleem! Volg de stappen bij vraag 1. Vul bij stap 3 jouw adres in. Op basis hiervan word je vanzelf aan de juiste buurt toegewezen. Hou bij stap 4 dan wel je gsm bij de hand, want die heb je dan nodig. Heb je geen gsm of lukt het niet? Stuur een mailtje naar support@hoplr.com. Vermeld daarin jouw adres en zij bezorgen je de toegangscode tot jouw buurt.

Ik ben nieuwe inwoner in Heist-op-den-Berg. Kan ik ook toegang krijgen tot Hoplr?

Zeker en vast! Vul in stap 3 jouw adres in. Op basis hiervan word je vanzelf aan de juiste buurt toegewezen. Hou bij stap 4 dan wel je gsm bij de hand, want die heb je dan nodig. Heb je geen gsm of lukt het niet? Stuur een mailtje naar support@hoplr.com. Vermeld daarin jouw adres en zij bezorgen je de toegangscode tot jouw buurt.

Kunnen we met meerdere leden van ons gezin (op het hetzelfde adres) deelnemen aan Hoplr?

Ja hoor! De buurtcode kan door meerdere mensen uit je gezin gebruikt worden. Jullie starten allemaal bij stap 1 hierboven en vullen bij stap 4 dan gewoon allemaal dezelfde buurtcode in.

Ik woon op de grens en voel me eigenlijk meer betrokken bij een andere buurt dan de buurt waaraan ik werd toegewezen. Kan ik dat laten aanpassen?

Jep, dat kan. Stuur een mailtje naar support@hoplr.com waarin je de situatie uitlegt. Zij zorgen ervoor dat je aan de andere buurt gekoppeld wordt.

Ik zorg voor mijn ouder die in een andere buurt woont dan ikzelf. Kan ik ook toegang krijgen tot deze buurt, zodat ik kan volgen wat er daar gebeurt? 

Geen enkel probleem. Je kan toegang krijgen tot een extra buurt via een mailtje naar support@hoplr.com waarin je de situatie uitlegt. Je zal dan via jouw profiel kunnen switchen tussen de twee buurten.

Ik heb nog wat hulp nodig bij het werken met Hoplr. Kan ik die ergens krijgen?

We organiseren in november en december een aantal initiatieven. Daar geven we je alle nodige uitleg, beantwoorden jouw vragen en proberen we het samen uit. Je vindt alle informatie hier.


Vraag & antwoord Participatieplatform

Wanneer krijgen we toegang tot het participatieplatform?

Het participatieplatform werd op 1 december gelanceerd. Je bereikt het via www.heistdenktmee.be.

Moet ik me ook registreren op het participatieplatform?

Hoplr en het participatieplatform zijn aan de achterkant aan elkaar gekoppeld. Daardoor zal je op beide platformen kunnen inloggen met dezelfde gegevens. Als je al lid bent op Hoplr, zal je deze logingegegens kunnen gebruiken. Als je geen gebruik maakt van Hoplr, kan je op het participatieplatform gewoon een profiel aanmaken.

Waar is dit platform voor bedoeld?

Dit platform is opgezet als een centrale plek om informatie te delen en input en feedback te krijgen. Actieve projecten zijn zichtbaar op de homepagina. Elk participatieproject betrekt mensen op een andere manier. Er kan bijvoorbeeld gevraagd worden om een enquête in te vullen, ideeën toe te voegen, feedback te geven op een voorstel, een prioriteit aan te duiden, ...

Hoe kan ik deelnemen?

Je kunt altijd door de lopende projecten bladeren en lezen, ook zonder jezelf te registreren.

Als je actief wil deelnemen (stemmen, enquête invullen, commentaar geven, ...) moet je jezelf wel registreren. Dit helpt om de echtheid van de input te garanderen en een community op te bouwen.  

Meer inhoudelijk en technische vragen over het participatieplatform, vind je op de veelgestelde vragen-pagina op het platform zelf