Wandelen

Hoewel Heist-op-den-Berg een verstedelijkt centrum heeft, zijn er nog tal van rustige plaatsen waar je perfect tot rust kan komen. De Nete en De Averegten bieden tal van rustige weggetjes om te wandelen en zijn de wandelparadijzen voor wie graag tot rust komt tijdens een wandeling. Ook kan je enkele tragewegenwandelingen maken waarbij je langs rustige weggetjes enkele van onze deelgemeenten verkent.

Je kan op pad gaan met tal van gratis wandelroutes die je online of op dienst toerisme kan vinden. Hiernaast kan je ook met de wandelknooppuntenkaart op pad. De kaart ‘Kempense Netevallei’ toont je de mooiste plekjes in de buurt van de Grote Nete. De zuidelijke deelgemeenten verken je via de wandelkaart ‘Pallieterland’.

Naast de wandelroutes organiseren heel wat Heistse verenigingen regelmatig wandelingen in de gemeente. Zo is er ‘den Toer van Heist’, waar er 7 KWB-wandelingen gespreid over het grondgebied van de gemeente uitgestippeld zijn. Of ben je meer fan van een fotozoektocht die je samen met de kinderen wil doen? Deze wordt ook vaak georganiseerd door de KWB en andere verenigingen. Hiernaast organiseert men ook elk jaar in het begin van november een proevertjestocht, een wandeling voor genieters waarbij je onderweg drie keer stopt om een lokaal hapje of drankje te proeven.

Wandelingen Toer van Heist 2024:

  • 7 januari: Booischot
  • 18 februari: Pijpelheide
  • 3 maart: Heist-Station
  • 15 augustus: Wiekevorst
  • 22 september: Hallaar
  • 6 oktober: Itegem
  • 1 december: Zonderschot

Overzicht wandelingen Heistse verenigingen

Registreer een wandeling in de overzichtslijst

Contact

Toerisme

Adres
Postweg 6 , 2220 Heist-op-den-Berg
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Open van 10:00 tot 12:30 uur & 13:30 tot 17:00 uur