Wandelen

Hoewel Heist-op-den-Berg een verstedelijkt centrum heeft, zijn er nog tal van rustige weggetjes om te wandelen. De Nete en De Averegten zijn paradijzen voor wie graag de wandelschoenen aantrekt.

Voor natuurwandelaars organiseert Natuurpunt regelmatig door gidsen begeleide wandelingen en ook andere verenigingen geven je de kans om in groep je benen te strekken.

Wandelgebied Pallieterland

Op zondag 30 september 2012 opende Regionaal Landschap Rivierenland het Wandelgebied Pallieterland. Het nieuwe wandelgebied biedt 29 unieke wandellussen aan de rand van de Antwerpse Kempen, daar waar rust, natuur en cultuur hand in hand gaan en levensgenieters thuiskomen.

Ontdek prachtige natuurdomeinen, de Netevallei, oerbossen, typische hoeves, bunkers en forten uit WO I. Elke wandeling vertelt een eigen verhaal over het landschap, de streek, het heden en het verleden.

De nieuwe kaart bundelt wandelingen in Heist-op-den-Berg (zuidelijk deel), Putte, Berlaar, Nijlen en Lier. Ze vormt meteen ook het sluitstuk van het wandelproject Rivierenland, de vier kaarten kan je samen aankopen in een mooie wandelbox.
Wandelkaart Rivierenland: € 8
Wandelbox Riverenland (4 kaarten): €25 

Wandelknooppuntenkaart Kempense Netevallei

In oktober 2012 bracht Toerisme Provincie Antwerpen ook een nieuwe wandelkaart uit. Met deze knooppunten verken je de Netevallei (en omgeving) in Heist-op-den-Berg, Berlaar, Nijlen, Herenthout en Hulshout.
Wandelkaart TPA: € 8


In het infokantoor kan je ook terecht voor de wandelknooppuntenkaarten van de Antwerpse Kempen en Vlaams brabant.