Wat doet het lokaal bestuur

Onze gemeente organiseert enkele specifieke activiteiten en initiatieven rond mentale gezondheid:

Samen veerkrachtig en de tiendaagse van de geestelijke gezondheid.

Veerkracht is de kracht om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Veerkracht is belangrijk voor onze mentale gezondheid. Veerkrachtige mensen voelen zich beter in hun vel.

We vinden het belangrijk dat onze inwoners zich goed in hun vel voelen. Daarom organiseren we tijdens het jaar regelmatig activiteiten om jullie veerkracht te versterken. Tijdens de tiendaagse van de geestelijke gezondheid (in oktober) leggen we nog eens extra de nadruk op het voordeel van een goede geestelijke gezondheid aan de hand van een divers programma van lezingen, voorstellingen en workshops.

De Dorpskom

Sociaal contact is onmisbaar voor geestelijke gezondheid. Daarom organiseert Heist-op-den-Berg elke maand het dorpsrestaurant ‘De Dorpskom’ in Schriek. Daar kunnen mensen elke derde donderdag van de maand samenkomen om een gezonde, goedkope maaltijd te eten in het gezelschap van anderen. De maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert.

Wil je zelf graag mee aan tafel schuiven? Je kan je inschrijven aan het OCMW-onthaal (Stationsstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg), telefonisch op 015 46 10 01 of via mail naar dorpskom@heist-op-den-berg.be